Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ : «ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ…ΔΙΚΟ ΜΑΣ»


Ο κύριος Τσαούσολγου, υπουργός Εξωτερικών της… συμμάχου και φίλη μας Τουρκίας, για άλλη μια φορά έδειξε το πώς αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι την φιλία μεταξύ των δυο χωρών, δηλαδή “το δικό σου κεκτημένο είναι και…δικό μου”.
Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου λέγοντας πως όλα θα πάνε καλά στην Ανατολική Μεσόγειο μόλις «μάθουμε να μοιραζόμαστε» και εννοεί τον ενεργειακό πλούτο σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Με την δήλωση αυτή το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τον «Πορθητή» και το «Γιαβούζ» που έρχεται, από την κυπριακή ΑΟΖ παρά μόνο όταν μοιραστούν τα πάντα 50-50.

«Με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου έρχεται η λύση στο Κυπριακό και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα»,

δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι «θα μάθουμε να μοιραζόμαστε».

Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο εννοεί πως συμπεριλαμβάνεται και η εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι με την λέξη «μοίρασμα» εννοεί τα μισά από ότι υπάρχει και επειδή στη τουρκική ΑΟΖ όπως αυτή ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει τίποτα εννοεί των δύο ελληνικών κρατών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου