Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Οι Τούρκοι σφαγείς της Κύπρου & των Kούρδων «καταγγέλουν» το Ισραήλ για «δυσανάλογη βία» - ΗΠΑ: «Καλά έκανε το Τελ Αβίβ»


Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ μετά την χθεσινή ισοπέδωση του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στην πόλη της Γάζας από την ΙΑΑF.
Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της τουρκικής Star που αποκαλεί το Ισραήλ «τρομοκράτη»



Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ για «αυτοάμυνα» μην αναφερόμενοι καθόλου στο γεγονός της ισοπέδωσης του Αnadolu που σημαίνει ότι για τους Αμερικανούς το συγκεκριμένο κτύπημα εντάσσεται στα πλαίσια της «νόμιμης άμυνας»

Επί της ουσίας επρόκειτο για ένα κοινό μήνυμα από ΗΠΑ-Ισραήλ στην Άγκυρα να σταματήσει να έχει παρτίδες με την Χαμάς με το πρόσχημα της υπεράσπισης των Παλαιστινίων και να μην διατηρεί πρακτορείο ειδήσεων στην περιοχή το οποίο επί της ουσίας είναι ένα κέντρο πληροφοριών της ΜΙΤ.

Η Άγκυρα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει κατά του Ισραήλ για τις “δυσανάλογες ενέργειες” του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Περισσότερες από 250 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών χωριών και κοινοτήτων, με τις ισραηλινές δυνάμεις να βομβαρδίζουν από αέρος και εδάφους τον παλαιστινιακό θύλακα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

“Καταδικάζουμε έντονα τις αδιάκριτες επιθέσεις στη Γάζα από το Ισραήλ, που προκάλεσαν τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αθώων ανθρώπων και στόχευσαν το κτίριο του πρακτορείου Anadolu”, υπογράμμισε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

“Καλούμε επειγόντως τη διεθνή κοινότητα να δράσει για την αποκλιμάκωση της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή από τις δυσανάλογες ενέργειες από το Ισραήλ”.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ότι ότι ενεργοποίησαν ότι αντιαεροπορικές σειρήνης στην πόλη Μπερσέβα, την μεγαλύτερη πόλη στην έρημο Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να επικρατήσει ηρεμία στην Γάζα, καλώντας για την άμεση αποκλικάμωση της κατάστασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν έντονα την εν εξελίξει εκτόξευση ρουκετών από ένοπλες μαχητικές οργανώσεις στην Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, υποστηρίζοντας το «δικαίωμα» του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα», σημειώνει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Καλούμε όσους ευθύνονται για αυτή τη βία να σταματήσουν άμεσα αυτή την επιθετικότητα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Μόργκαν Όρταγκους.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και στηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα ενάντια σε αυτές τις απεχθείς επιθέσεις». Ένα εικοσιτετράωρο μετά την τελευταία κλιμάκωση στην περιοχή, τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στην πόλη της Γάζας ισοπεδώθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη, ενώ περισσότερες από 250 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών χωριών και κοινοτήτων.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου