Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΡΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο Τραμπ  έχει ήδη αποφασίσει ότι η Τουρκία θα πρέπει μέχρι τον επόμενο μήνα να ακυρώσει μια ριψοκίνδυνη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ρωσίας ή να αντιμετωπίσει σκληρές αμερικανικές κυρώσεις.  Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, η Τουρκία πρέπει να ακυρώσει τη ρωσική συμφωνία και να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot ή να αντιμετωπίσει την απομάκρυνση από το αμερικανικό πρόγραμμα όπλων, αντιμετωπίζοντας κυρώσεις από τις ΗΠΑ και πιθανή ανατροπή  από το ΝΑΤΟ.
Και δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες που ασκούν πίεση στην Τουρκία για τη Ρωσική συμφωνία όπλων, αλλά και για τη Σαουδική Αραβία. Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας μεταφέρονται στον οικονομικό χώρο με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ να προειδοποιεί τους Σαουδάραβες κατά των επενδύσεων στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος Ajlan Al-Ajlan πήρε στο Twitter προειδοποιήσεις σχετικά με τις προβληματικές συνέπειες της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Τουρκία. Είπε ότι η οργάνωσή του είχε λάβει πολλαπλές καταγγελίες από Σαουδάραβες επενδυτές, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα περιουσιακά στοιχεία τους απειλούνταν και ότι οι τουρκικές αρχές δεν έκαναν αρκετά για να τους προστατεύσουν. Είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία συνένωσαν την Τουρκία για να την βλάψουν οικονομικά.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αμπντουλάχ Μπιν Σουλτάν Αλ Σαούτ ζήτησε να μποϋκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα έως ότου η Άγκυρα αναθεωρήσει τις πολιτικές της με το βασίλειο. «Εγώ, ως Σαουδάραβας πολίτης, ανακοινώνω σήμερα ότι μπορώ να μποϊκοτάρω κάθε προϊόν που κατασκευάζεται στην Τουρκία ή ακόμα και που πέρασε από τα τουρκικά έθιμα μέχρι να αλλάξει η πολιτική του μαζί μας … Ούτε εμείς ούτε η κυβέρνησή μας τα χρειάζονται και τα προϊόντα τους» είπε .. Δεν σταμάτησε εκεί, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αργότερα μοιράστηκε ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο:
Ο πρίγκηπας Faisal Bin Bandar Bin Abdulaziz, ο πρίγκιπας του Ριάντ, φαίνεται να αρνείται να πιει τον καφέ που του προσφέρεται αφού έμαθε ότι έγινε στην Τουρκία. Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας έκαναν μια φωνή/στροφή  μετά τη δολοφονία του σαουδαραβικού δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκγου στο Σαουδιστικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδήγησε μια δυνατή εκστρατεία που ανάγκασε τους Σαουδάραβες να ανακαλέσει αρχικές διαψεύσεις ότι ο Khashoggi σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο και επιρρίψει ευθύνες στους Σαουδικούς αξιωματούχους ασφαλείας.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Τουρκία από διαρροή μια σταθερή ροή των αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης μιας δήθεν ηχητικής καταγραφής της σφαγής Khashoggi της, τα οποία φαίνεται να ενοχοποιήσουν, της Σαουδικής Αραβίας ισχυρό διάδοχο του θρόνου, τον Mohammed bin Salman.
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν το Τραμπ επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία τον επόμενο μήνα και θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιδρούν οι Σαουδάραβες. Οι Σαουδάραβες έχουν ήδη αρχίσει να εκπαιδεύουν θρησκευόμενους μελετητές για να μιλήσουν εναντίον της Τουρκίας … Φαίνεται σαν κάτι να συμβαίνει … μας περιμένουν  δυσάρεστα,  μεγάλο  κακό!
Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου