Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ουκρανία: Στρατιώτες, πολίτες και παιδιά με το δάχτυλο στη σκανδάλη!

 

Στολές παραλλαγής, χιόνια παντού, χαρακώματα που θυμίζουν Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Οι Ουκρανοί, στρατιώτες και πολίτες, στην περιοχή περνούν ημέρες επαγρύπνησης και αγωνίας, όχι όμως και φόβου. Η περιοχή που φαίνεται να είναι στο στόχαστρο των τουλάχιστον 100.000 Ρώσων στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων έχει δει πολύ μεγαλύτερες εντάσεις, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Από το 2014 όταν η Ρωσία ενώθηκε την Κριμαία και ενίσχυσε με παραστρατιωτικούς τους αυτονομιστές ρωσόφωνους στις επαρχίες του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, στρατιώτες και πολίτες έχουν συνηθίσει στη συνεχή ένταση και στο να φυλάγονται από ελεύθερους σκοπευτές.

Τώρα ακούν την καταιγίδα πληροφοριών περί ρωσικών ετοιμασιών για εισβολή και περιμένουν, γνωρίζουν ότι δεν περνούν και πολλά πράγματα από το χέρι τους.


H  αγωνιώδης αναμονή και ετοιμότητα του ουκρανικού στρατού δεν τον εμπόδισε από το να καλέσει τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στα χαρακώματά του για να καταγράψει την ανθρώπινη πλευρά των ετοιμασιών πολέμου, γνωρίζοντας καλά ότι ο πόλεμος της προπαγάνδας είναι συχνά εξίσου αποτελεσματικός με εκείνον στο πεδίο της μάχης.

Η ουκρανική κυβέρνηση θέλει να αποτυπώσει τη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας ως σύγκρουση της Ρωσίας με τη Δύση, και να αναδείξει ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται τα σύνορα του ελεύθερου κόσμου.

Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι στρατιώτες είναι κι εκείνοι έτοιμοι για όλα, έχουν μάλιστα οργανώσει και συλλογή φιαλών αίματος στα σύνορα με την Ουκρανία για την αντιμετώπιση τραυματισμών στο πεδίο, θεωρώντας ότι τουλάχιστον η ανατολική Ουκρανία με τους ρωσόφωνους αδελφούς πρέπει δικαιωματικά να ανήκει στη Μαμά Ρωσία.

Στην ουκρανική πλευρά πάντως τόσο οι πολίτες όσο και οι στρατιώτες δηλώνουν ότι περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Δεν φοβούνται πια. Η ένταση εδώ και οκτώ χρόνια τους έχει χαλυβδώσει. Η αναμονή συχνά είναι ίσως πιο δύσκολη.


Η εκπαίδευση της πολιτικής άμυνας δεν περνά απαρατήρητη επικοινωνιακά, με παιδιά του λυκείου, αγόρια και κορίτσια, να εκπαιδεύονται κι εκείνα για τα χειρότερα. Η ουκρανική κυβέρνηση μάλιστα φρόντισε να το αναδείξει και αυτό.

WAR  NEWS  24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου