Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

«Σμύρνη μου αγαπημένη»

 Καλημέρα σε όλο τον Μικρασιατικό κόσμο και όχι μόνο. Εχθές παρακο-λουθήσαμε την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" και όπως σε κάθε ταινία που αφορά την Μικρά Ασία, την είδαμε με αυστηρά κριτήρια.


Αυτές τις ταινίες που αφορούν την αγαπημένη μας πατρίδα ή πρέπει να τις στηρίζεις με την παρουσία σου ή να τις τιμωρείς με την απουσία σου. Ξεκινάμε λοιπόν.


 Η ταινία από γραφικά, φωτογραφία, σκηνικά κτλ είναι μια πολύ προσεγμένη και σοβαρή δουλειά. Λαογραφικά άψογη. Από κοστούμια, ντοπιολαλιά και "συνή-θειες".Η μουσική καταπληκτική.


 Αγγίζει ιστορικά γεγονότα που ποτέ, κανένας παραγωγός, κανένας σεναριογρά-φος δεν τόλμησε να αγγίξει.

 

 Η παρουσία του Χόρτον, του Τζένινγκς, η άρνηση των "συμμάχων να σώσουν ανθρώπους, τα Αμελέ Ταμπουρού, η αιχμαλωσία που ακόμα" ψάχνουμε" τους δι-κούς μας και κυρίως το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστομου Μητροπολίτη Σμύρνης, είναι γεγονότα που πρέπει να διδάξουν τον θεατή.

Λέμε τη λέξη διδάξουν, διότι η ταινία αναφέρει πράγματα που δυστυχώς δεν τα έχει διδαχθεί στα σχολεία ο λαός μας. Η κυρία Ντενίση σεβάστηκε την Μικρά Ασία σε αυτή την ταινία. Όχι μόνο τη Σμύρνη. Η ταινία ξεκινάει όπως πρέπει και τελειώνει όπως πρέπει.


 Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πράγματα; Ναι. Αλλά είναι ταινία.... Έχει συγκε-κριμένο χρόνο και η ιστορία αυτή θέλει 100 ζωές. Θα. Αφαιρούσαμε πράγματα ;Όχι. Συνοψίζει την ουσία.


Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!


Προτείνουμε να πάει να τη δει όλος ο κόσμος.

Ρίζες Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου