Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Μ.Τσαβούσογλου: Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον Χαφτάρ, αλλά μας αγνόησε!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εισαχθούν ως πρώτο βήμα για τις εκλογές στη Λιβύη, μεταδίδει η λιβυκή ιστοσελίδα eanlibya, σύμφωνα με το echedoros-a.gr

Τον αγνόησε…

Υποστήριξε, επίσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες Δευτέρα στην Αγκυρα, σχετικά με την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του 2021, ότι η χώρα του δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Τουρκία προστατεύει τα λιβυκά εδάφη και πως ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, είναι αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο και όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη χώρα.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η χώρα του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Χαφτάρ και να συνομιλήσει μαζί του, αλλά η θέση του ήταν αρνητική, τον αγνόησε αφού δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον ίδιο.

Κινήσεις εξομάλυνσης

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία ασχολήθηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση και δεν έδειξε καμία διάκριση στην αντιμετώπιση των Λίβυων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υπογράμμισε ότι η χώρα του είχε κάνει σημαντικά βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με τα κράτη του Κόλπου και την Αίγυπτο και είχε αυξήσει την επικοινωνία της με όλες τις ομάδες στη Λιβύη, όπως το έθεσε, καταλήγει το λιβυκό δημοσίευμα.

WAR. NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου