Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Νόμος & Τάξη: Ζητήθηκε φυλάκιση 12 χρόνων των 103 Τούρκων Ναυάρχων που υπερασπίστηκαν την συνθήκη του Μοντρέ

Εξόντωση κάθε φωνής αντίθετης στην Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν

Η Τουρκική εισαγγελία ζήτησε 12 χρόνια φυλάκιση για τους 103 Τούρκους Ναυάρχους που με επιστολές τους πριν μήνες είχαν ζητήσει να μην γίνει καμία αλλαγή στην Συνθήκη του Μοντρέ που καθορίζει τις προϋποθέσεις διέλευσης πολεμικών πλοίων των Στενών του Βοσπόρου.     

Η κατηγορία που τους βάραινε ανέφερε «την διάπραξη εγκλημάτων κατά της κρατικής ασφάλειας και της συνταγματικής τάξης».

Η έρευνα που διεξήχθη από το Γραφείο Έρευνας Τρομοκρατικών Εγκλημάτων της Γενικής Εισαγγελίας της Άγκυρας, ολοκληρώθηκε και το κατηγορητήριο έχει σταλεί στο 20ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας.
Στο πλαίσιο του νόμου ζητήθηκε η τιμωρία τους για το αδίκημα της «Συμφωνίας Διάπραξης Εγκλημάτων κατά της Ασφάλειας του Κράτους ή της Συνταγματικής Τάξης» με 12 έτη.

Εξετάστηκε όλο το ψηφιακό υλικό των υπόπτων, καθώς και εκείνων κατά των οποίων επιβλήθηκαν μέτρα κράτησης, και οι αντιστοιχίες που αποτελούν αντικείμενο του εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν με ψηφιακές εκθέσεις έρευνας και προστέθηκαν στο κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 4 Απριλίου 2021, στις 2 τα ξημερώματα, 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσαν μία ανακοίνωση που κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για την προσπάθεια αλλαγής της συνθήκης του Μοντρέ αλλά και της προσπάθειας ισλαμοποίησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, προκαλώντας σάλο στην τουρκική κυβέρνηση.

Αμέσως τότε, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, η AFAD, η Ακτοφυλακή, η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης και το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στον Ερντογάν.

Στην συνέχεια συνελήφθησαν όλοι και τώρα κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 12 ετών.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου