Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Οι 44 γερμανικές τορπίλες του ΠΝ θα στοχεύουν στα “καμάρια” του τουρκικού ναυτικού-Ειδική δύναμη ελληνικών υποβρυχίων

Οι 44 γερμανικές τορπίλες του ΠΝ θα στοχεύουν στα “καμάρια” του τουρκικού ναυτικού-Ειδική δύναμη ελληνικών υποβρυχίων.

Φόβος και τρόμος τα ελληνικά type-214 τα οποία σύντομα θα βγουν εξοπλισμένα μέχρι τα δόντια για "ψάρεμα" στο Αιγαίο και Α. Μεσόγειο

Την ουσία οφείλουμε να κοιτάμε πάντα στην χώρα μας, και αυτή στην προκειμένη περίπτωση είναι, η παραλαβή τορπιλών βαρέως τύπου σε περίοδο που ο Ερντογάν αναζητά σαν “τρελός” αφορμή για να δημιουργήσει επεισόδιο με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Για ποιο λόγο; Μα φυσικά για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης τα οποία μπορούν να μας σβήσουν χρέη μέχρι σε αρκετά χρόνια, να μας δώσουν πραγματική οικονομική ανεξαρτησία.

Η απόκτηση των 44 Γερμανικών τορπιλών SeaHake Mod4 βαρέως τύπου, ήταν απειλημένη απόφαση εδώ και μεγάλο διάστημα, απλά δεν επαρκούσαν τα κονδύλια ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε άλλα προγράμματα.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται με την γερμανική πλευρά, και αναμένουμε να δούμε όλες τις τελικε διαδικασίες το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για γερμανικής κατασκευής τoρπίλες, νέου μοντέλου σε σχέση με τις αντίστοιχες τουρκικές που εξοπλίζουν σήμερα  τα Τουρκικά υποβρύχια.

Οι νέες γερμανικές τορπίλες βαρέος τύπου θα παραδοθούν στο στόλο υποβρυχίων μας το συντομότερο δυνατό, παρά τα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται στον ελληνικό τύπο, αφού αποτελούν κύριο οπλικό σύστημα ειδικά για τα υποβρύχια μας τύπου Type-214.

Το πρόγραμμα τώρα έχει την δημιουργία ειδικής δυνάμεως ελληνικών υποβρυχίων κρούσεως, ειδικά για τα νέα επιτεύγματα του τουρκικού στόλου όπως οι Κορβέτες κλάσης ADA, και οι Φρεγάτες κλάσης ISTIF, με την πρώτη “Κωνσταντινούπολη” να είναι σε φάσης κατασκευής.

Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για την έκδοση Seahake Mod 4, η οποία αποτελεί εξέλιξη της DM2A4 Seehecht.

Πρόκειται για μια πλήρως ψηφιοποιημένη τορπίλη η οποία θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη στο σύστημά ελέγχου μάχης ISUS των υποβρυχίων Type 214HN προσφέροντας υψηλή ταχύτητα, μεγάλη εμβέλεια και υψηλή ανάλυση του στόχου μέσω του σόναρ.

 Η ελληνική πλευρά όμως, όλα αυτά τα χρόνια με διακομματικές και διαχρονικές ευθύνες καθυστέρησε πολύ ώστε να λάβει εγκαίρως τις απαραίτητες αποφάσεις.

Αυτήν την δεδομένη περίοδο το Πολεμικό μας Ναυτικό υπερτερεί ακόμη των Τούρκων και ο βασικός λόγος είναι ότι διαθέτει τα σύγχρονα υποβρύχια U-214 κλάσης «Παπανικολής», τα οποία πασχίζει να παραλάβει και η Τουρκία.

Τα ελληνικά «αθόρυβα» υποβρύχια μπορούν να στείλουν στον πάτο του Αιγαίου τα τουρκικά παλαιότερα τύπου 209.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει συνολικά 11 υποβρύχια, εκ των οποίων τα 4 είναι τα σύγχρονα 214 με σύστημα πρόωσης ανεξάρτητης του αέρα. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκε ακόμη ένα υποβρύχιο τύπου 209, που αναβαθμίστηκε.

Την ίδια περίοδο το πρόγραμμα κατασκευής των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης Reis, που είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, έχει “βαλτώσει” προκαλώντας οργή στην Άγκυρα.

Είναι γνωστό ότι το όλο πρόγραμμα έχει καθυστερήσει αρκετό καιρό ενώ το θέμα αυτό έθιξε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει πιθανότατα σοβαρό πολιτικό θέμα.

Τα υποβρύχια που κατασκευάζουν οι Τούρκοι ( αν και όταν περατωθούν), μαζί με τα πολεμικά πλοία και όλα τους τα μην επανδρωμένα εναέρια οχήματα, προορίζονται για να δημιουργήσουν μια τεράστια περιοχή άρνησης πρόσβασης των ελληνικών δυνάμεων, με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα”, και αυτό δε θα τους επιτρέψουμε ποτέ, ειδικά με εξοπλισμένα με σύγχρονες τορπίλες υποβρύχια μας που αποτελούν την τρομερή δύναμη κρούσης μας , έως την έλευση των Belhara.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου