Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Γαλλικό στραπάτσο στην Άγκυρα! Πρόεδρος Γερουσίας: Η Μεσόγειος δεν θα γίνει τουρκική θάλασσα-Απάντηση από Τούρκο Ναύαρχο Γκιουρντενίζ

Αρχίζουν να ξυπνάνε σιγά-σιγά Γάλλοι και λοιποί Ευρωπαίοι για το σχέδιο μετατροπής της Μεσογείου σε τουρκική "Άσπρη θάλασσα" όπως επί εποχής των Οθωμανών

Το αμυντικό δόγμα της γαλλικής πολιτικής στη Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας, λέγοντας :  

“Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, όπου τα ύδατα δεν ηρεμούν, ήρθε υποστήριξη από τη Γαλλία στην Ελλάδα και την  Κύπρο. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι  τουρκική θάλασσα».

Ενώ η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζεται μεταξύ της Τουρκίας και της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος, (μετά τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας), ήρθε υποστήριξη από τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Γαλλίας Ζεράρ Λαρσέ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.

Ο Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, «η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι τουρκική θάλασσα», δηλώνοντας ότι τα σύνορα της Κύπρου στην θάλασσα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της γαλλικής βουλής σημείωσε ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας είναι ένας παράγοντας που φέρνει σταθερότητα στην περιοχή.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις από την Τουρκία σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Γερουσίας της Γαλλίας Larcher είπε: «Χρειαζόμαστε ιδιαίτερα την Ελλάδα για την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε απάντηση των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου της γερουσίας ο Τούρκος απόστρατος Αντιναύαρχος Cem Gürdeniz ανέφερε  στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Γαλλίας  λέει "Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η Τουρκική Θάλασσα". Το Υπουργείο Εξωτερικών μας γιατί δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ; Γιατί δεν προσκαλεί άλλα τουρκόφωνα κράτη στην επιχείρηση "Ασπίδα της Μεσογείου" στέλνοντας πολεμικά πλοία; Γιατί δεν κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις; Γιατί δεν ιδρύει στρατιωτική βάση στην Βόρεια Κύπρο; Διεκδικήστε τη Γαλάζια Πατρίδα."

Η Ελλάδα και ειδικά οι ισχυρότατες ένοπλες δυνάμεις της, αποτελούν τον ισχυρότερο σύμμαχο στην περιοχή στην οποία, κολοσσοί όπως η TOTAL και η EXXONMOBILL, ετοιμάζονται να υλοποιήσουν επενδύσεις δισ .ευρώ, και αυτό ενεργοποιεί τους πάντες και τα πάντα ως γνωστόν.  

Οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν αργά αλλά σταθερά, το “βρώμικο” παιχνίδι των Τούρκων στην “Άσπρη θάλασσα” που κρύβει τρις. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο, το οποίο θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της ΕΕ, αλλά δυστυχώς οι ίδιοι έχουν εκτεθεί με δάνεια στην Άγκυρα.

Αν η τουρκική οικονομία καταρρεύσει, όπως όλα δείχνουν, τότε το ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων θα συμπαρασύρει και τους ίδιους και την ΕΕ.

Οι χώρες που βρίσκονται στην Μεσόγειο, αλλά και αυτές που έχουν ενεργειακά σχέδια ( Γερμανία κά), απλά αναμένουν να “πέσει” ο Ερντογάν, και να έλθουν στην εξουσία οι Κεμαλιστές, για να κάνουν “παιχνίδι”, πιέζοντας αυτήν την φορά την Ελλάδα  να μοιραστεί την ΑΟΖ της σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για να κάνουν αυτοί και οι υπόλοιποι απερίσπαστοι τις δουλειές τους.

Έλα όμως που το καθεστώς Ερντογάν έχει τεράστιες ρίζες εντός χώρας, αφού  20 ολόκληρα χρόνια που κυβερνά, έχει γαλουχήσει στον ακραίο  ισλαμισμό εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, και δεν πρόκειται να “πέσει” αμαχητί επουδενί, ενώ η χώρα  μετά τον Ερντογάν, ενδέχεται να χάσει πολλά πάρα πολλά, ίσως και τουρκικό έδαφος λόγω Κούρδων.

Το σκηνικό στην γειτονική χώρα είναι ομιχλώδες και αβέβαιο ότι και να δηλώνουν πολλοί αναλυτές, αφού ο Τούρκος πρόεδρος, τα παίζει όλα για όλα με τις ΗΠΑ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσει υποσχέσεις για πολιτική και οικονομική επιβίωση του, με ανταλλάγματα πιθανότατα τον Βόσπορο και ποιος ξέρει τι άλλο; 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντιτάχθηκε το 2020 στις παράνομες δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού στη συνέχεια έστειλε το μοναδικό αεροπλανοφόρο της χώρας του στην περιοχή, συνοδευόμενο από πολεμικά σκάφη και μαχητικά αεροσκάφη, και αυτό ίσως να ετοιμάζει και τώρα για να υλοποιήσει τα σχέδια στην ίδια περιοχή που είναι απλά "χρυσωρυχείο".  

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου