Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ο Καντίροφ απείλησε τον Ερντογάν με αντίποινα- «Θα ονομάσω πάρκα ως «Αμπντουλάχ Οτσαλάν»

 Ο Ραμζάν Καντίροφ, επέκρινε την πολιτική των τουρκικών αρχών, που δίδουν ονόματα τρομοκρατών στα πάρκα και παραχωρούν καταφύγιο στους εγκληματίες. 

Την προηγούμενη μέρα, ένα πάρκο στην πόλη Κορφέζ στην περιοχή του Μαρμαρά μετονομάστηκε σε Τζοχάρ Ντουντάγιεφ, τον πρώτο πρόεδρο της αυτοαποκαλούμενης Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ιχκερίας, ο οποίος στη Ρωσική Ομοσπονδία χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης.

«Καλώ τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: να αποφασίσει! Ή θα είναι με το καθεστώς ενός κράτους που υποστηρίζει δημοσίως τρομοκράτες, ή θα ακολουθήσει διαφανείς και ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να αλλάζει τις πεποιθήσεις πίσω από την πλάτη της»,  έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας στο Telegram.

Πρόσθεσε:

 «Διαφορετικά, εάν προτιμά οι ληστές και οι κακοποιοί της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία, και να οργανώνουν ανοιχτά συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις και να μετονομάζουν πάρκα με ονόματα των τρομοκρατών που εμπλέκονται στο θάνατο χιλιάδων αμάχων, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να ανταποκριθούμε».

Ο κ. Καντίροφ πρόσθεσε ότι μια λογική και πολιτικά αντικατοπτρισμένη απάντηση στη χειρονομία της Τουρκίας θα μπορούσε να είναι η διαιώνιση στην πρωτεύουσα Γκρόζνι του ονόματος του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε τουρκική φυλακή. Το ίδιο το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

«Κάνω έκκληση επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας: οι τρέχουσες ενέργειες των τουρκικών αρχών αποτελούν άμεση απειλή για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται εδώ και αιώνες. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτό και να λάβουμε προληπτικά διπλωματικά μέτρα ενάντια σε τέτοιες εκδηλώσεις », έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.

Ο Τζοχάρ Ντουντάγιεφ ήταν ένας υποστράτηγος της αεροπορίας που ηγήθηκε του τσετσενικού αυτονομιστικού κινήματος. Έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ιχκερίας, που αναγνωρίστηκε στη Ρωσία ως τρομοκρατική οργάνωση. Σκοτώθηκε τη νύχτα της 22ας Απριλίου 1996 κοντά στο χωριό Γκέκι-Τσου. Ένα πάρκο προς τιμήν του άνοιξε στο τουρκικό Κορφέζ στις 10 Δεκεμβρίου.-

The Hellenic Information Team 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου