Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Τουρκία: “HΠΑ και Ελλάδα μας προκαλούν με δύο παπάδες και μία χούφτα στρατιώτες – Αμερικανικές δυνάμεις σε Ρεντίνα, Σκύρο και Θράκη για τον έλεγχο...

«Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκαθίστανται στην Ελλάδα για τον πλήρη έλεγχο των Στενών και του Αιγαίου» ανέφεραν τα φερέφωνα του καθεστώτος Ερντογάν. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι Τούρκοι και στους δύο ιερείς μας που βρέθηκαν στην τελική φάση της άσκησης Κένταυρος “2021”.

“Με δύο παπάδες και μία χούφτα στρατιώτες” – Τουρκικές ειρωνείες  λόγω φόβου

“Oι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν νέες βάσεις στην Ελλάδα σε τέσσερεις νέες διαφορετικές τοποθεσίες. Ο αμερικανικός Στρατός προχώρησε στην διεξαγωγή άσκησης κοντά στην Καβάλα στην Δυτική Θράκη.

Στις φωτογραφίες φαίνονται και παπάδες ανάμεσα στους στρατιώτες.


Εγκαθίστανται σε Σκύρο- Ανδραβίδα-Ρεντίνα οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανικός Στρατός προκαλεί την Τουρκία καθώς θα αναπτυχθεί στην Σκύρο στο μέσο του Αιγαίου. Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ήδη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς και την ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Ταυτόχρονα προσγειώνουν αεροσκάφη τους στις αεροπορικές βάσεις της Λάρισας και στο Στεφανοβίκειο.

Αμερικανικές δυνάμεις θα εγκατασταθούν σε ακόμη τέσσερις βάσεις στην Ελλάδα ενώ το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσέφερε λίστα με 22 επιλογές ώστε να επιλέξει το Πεντάγωνο.

Η πρώτη βάση θα είναι στην Ανδραβίδα στα δυτικά της χώρας. Από την Ανδραβίδα που φιλοξένησε διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, απογειώθηκαν αμερικανικά αεροσκάφη F-15, F-16 και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC -135.

Η Ρεντίνα που βρίσκεται δίπλα στην Θεσσαλονίκη στα βόρεια, θα είναι εφεδρική βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που θα αναπτυχθούν στην βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Στην άσκηση που διεξήγαγαν ΗΠΑ και Ελλάδα κοντά στην Καβάλα στην Δυτική Θράκη βρίσκονται και παπάδες ανάμεσα τους.

Εφοδίασαν τις ελληνικές δυνάμεις με υλικό

Παράλληλα οι ΗΠΑ εφοδίασαν τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις με σύγχρονα μέσα

Οι Τούρκοι σημειώνουν επίσης την δύναμη μάχης που αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower, με 22 πλοία που είχε σταλεί στην Αν Μεσόγειο και την Ελλάδα το Μάρτιο.

Προφανώς οι Τούρκοι αναφέρονται στους ασυρμάτους τελευταίας τεχνολογίας με κρυπτασφάλιση και δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας, αξίας περίπου εννέα εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν από τις ΗΠΑ στις ελληνικές δυνάμεις. Επιπλέον, μέσω της διαδικασίας παροχής πλεονάζοντος υλικού, παραδόθηκαν στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών ταχύπλοα MARC V, που ήδη αξιοποιούνται επιχειρησιακά.

“Κένταυρος 2021”

Πραγματοποιήθηκε στη Θράκη η ελληνοαμερικανική άσκηση “Κένταυρος 2021”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιλάμβανε συνεκπαίδευση σε θέματα διεξαγωγής επιχειρήσεων, καθώς και εξειδικευμένων αντικειμένων (αποστολές ασφαλείας και αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις), με ταυτόχρονη συνεξέταση θεμάτων Διοικητικής Μέριμνας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ και του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών, με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ.

Στο Πετροχώρι Ξάνθης ΈΛΑΒΕ χώρα η τελική φάση της άσκησης με τη συμμετοχή τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας “2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ- ΕΦΕΣΟΣ”, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ”, 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού “ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ”, της 53 Infantry Brigade Combat Team (IBCT) της Εθνοφρουράς των Πολιτειών Φλόριντα και Αλαμπάμα των ΗΠΑ και της 104 Logistics Brigade του Στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (Περιοχή Λιμένος Αλεξανδρούπολης).

WAR NEWS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου