Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Η Γερμανία αποζημιώνει για εγκλήματα του στρατού της την Ναμίμπια αλλά όχι την Ελλάδα

Θα ζητήσει συγγνώμη και θα πληρώσει αποζημίωση με το έγκλημα να χαρακτηρίζεται γενοκτονία

Έχει αποκαλυφθεί σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ πλέον ότι η Γερμανία θα πληρώσει αποζημίωση για τα εγκλήματα που διέπραξε ο γερμανικός στρατός κατά τη διάρκεια της αποικιακής κυριαρχίας στη Ναμίμπια, την αφρικανική χώρα, και θα ζητήσει συγγνώμη από αυτήν τη χώρα.

Αυτό ανακοινώθηκε από το διαδικτυακό σκέλος του ραδιοφωνικού σταθμού Deutschlandfunk την παραμονή της 16ης Μαΐου. Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή τη δημοσίευση, αναφερόμενο στο «απόρρητο» των σχετικών πληροφοριών, ανέφερε η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τον Deutschlandfunk, η Γερμανία συμφώνησε να αναγνωρίσει τις δολοφονίες Herero και Nama (εθνικές ομάδες) ως γενοκτονία. Το έγγραφο που επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπογράφηκε στο Βερολίνο από τον Ruprecht Polenz, πρώην βουλευτή του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και τον πρώην διπλωμάτη Zdakiah Ngawiru από τη Ναμίμπια.

Εντός δύο εβδομάδων, οι υπουργοί Εξωτερικών και των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν επίσημα αυτήν τη συμφωνία. Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε συμφωνία, σύμφωνα με τον Deutschlandfunk, σύμφωνα με την οποία ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της Ναμίμπια σε μια επίσημη ατμόσφαιρα, από την οποία θα ζητήσει επίσημα συγνώμη για αυτό το έγκλημα. Για να αντισταθμίσει αυτό, η Γερμανία θα διαθέσει ένα ορισμένο ποσό για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης περιοχών στη Ναμίμπια.

Από το 1884 έως το 1915, η Ναμίμπια ήταν γερμανική αποικία. Μεταξύ 1904 και 1907, μετά την εξέγερση των ομάδων Herero και Nama, οι γερμανικές αποικιακές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Το επίσημο Βερολίνο δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημη συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα αποικιακά στρατεύματα στη Ναμίμπια.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου