Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Γαλλία πράττει το αυτονόητο! Μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα παίρνουν "πόδι"

Αλλάζει πολιτική ο Μακρόν έναντι των μεταναστών που παρανομούν στη χώρα

Η Γαλλία αποφάσισε με νομοθετική ρύθμιση να απελαύνει πρόσφυγες/μετανάστες εάν αυτοί διαπράξουν εγκλήματα ή συλληφθούν για εξτρεμισμό.

Το καθεστώς ασύλου ακυρώθηκε ήδη για 147 πρόσφυγες τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο  Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν, δήλωσε ότι η Γαλλία θα κινηθεί ακόμα πιο αποφασιστικά για να απελάσει πρόσφυγες που είναι διαπιστωμένα επικίνδυνοι εξτρεμιστές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είπε ότι οι πρόσφυγες και άλλοι μετανάστες θα απελαθούν αμέσως εάν διαπράξουν εγκλήματα που αντιβαίνουν στις αξίες της γαλλικής δημοκρατίας.

Ο Τζέραλντ Ντάρμανιν, γνωστός για τη σκληρή γραμμή του για το έγκλημα και τη μετανάστευση, έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη σε εφημερίδα την Παρασκευή.

"Για πρώτη φορά, ζητήσαμε από την Ofpra (γαλλική υπηρεσία προσφύγων) να αποσύρει την προστασία ασύλου για όποιον βρεθεί ότι παραβιάζει τις αξίες της γαλλικής δημοκρατίας", είπε ο ίδιος.

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν μεγαλύτερη παρακολούθηση των εξτρεμιστικών ιστότοπων, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η πολιτική αυτού του τύπου είναι το τελευταίο σημάδι αλλαγής πλεύσης της Γαλλίας στο θέμα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και του ακραίου ισλαμισμού από την κυβέρνηση του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, ένα έτος πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.

Οι πολιτικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι αυτά τα θέματα θα διαμορφώσουν έναν άτυπο διαγωνισμό στον οποίο η ακροδεξιά ηγέτης Μαρί Λεπέν θα είναι ο πλησιέστερος αντίπαλος του Ε.Μακρόν σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσει

"Η πολιτική μας είναι σαφής: να κρίνουμε τους αλλοδαπούς με βάση το τι κάνουν, όχι ποιοι είναι. Περίπου 1.093 αλλοδαποί που ζουν παράνομα στη Γαλλία βρίσκονται επί του παρόντος σε μια λίστα παρακολούθησης που τηρείται από υπηρεσίες ασφαλείας, ως ύποπτοι για τρομοκρατική απειλή.

Επιπλέον 4.000 αλλοδαποί με καθεστώς διαμονής περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα, εκ των οποίων το 25 τοις εκατό είναι Αλγερινοί, 20 τοις εκατό Μαροκινοί, 15 τοις εκατό Τυνήσιοι και 12 τοις εκατό Ρώσοι", είπε Γάλλος ΥΠΕΣ.

Η Λε Πεν έχει ζητήσει εδώ και καιρό να απελαύνονται οι αλλοδαποί που είναι ύποπτοι. Η Γαλλία απέλασε 24.000 άτομα το 2019, τον υψηλότερο αριθμό σε τουλάχιστον μια δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης εξέδωσε έγγραφα παραμονής σε περίπου 275.000 αλλοδαπούς και έλαβε 140.000 αιτήσεις ασύλου.

Πρώτοι δημοσιοποιήσαμε με άρθρο μας την “καυτή” επιστολή με θέμα το ριζοσπαστικό ισλάμ και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για την Γαλλία, την οποία υπέγραψαν Γάλλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί προς τον Μακρόν και η οποία έβαλε την γαλλική κυβέρνηση σε πλήρη δράση.   

«Εάν δεν αποτρέψετε το αυξανόμενο χάος, θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος» προειδοποίησαν οι Γάλλοι στρατηγοί  το Μακρόν, αναγκάζοντας τον έτσι να κινηθεί ανάλογα .

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου