Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Νέες τουρκικές απώλειες: 14 στρατιώτες των ΤΕΔ νεκροί

Οι απώλειες τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Συνεχίζεται το κρεσέντο των απωλειών για τις τουρκικές δυνάμεις, αφού οι κουρδικές ανέφεραν τουλάχιστον 14 Τούρκους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μετά από επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ.

Οι Σύριοι Κούρδοι με γραπτή ανακοίνωση ανέφεραν ότι οι Τούρκοι έπεσαν σε ενέδρες στις περιοχές Κέλα Μέμε και Ντεριέ Κάτσε της επαρχίας Μποτάν.

“Μια τουρκική μονάδα έπεσε υπό τον έλεγχο των δυνάμεών μας σε ενέδρα στις 20:30 στις 24 Μαΐου. Το βράδυ, εξουδετερωθήκαν 5 Τούρκοι στρατιώτες που πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση, ενώ τραυματίστηκε ένας.
Στο πλαίσιο έτερης επιχείρησης Bazên Zagrosê, οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον των Τούρκων εισβολέων στην περιοχή Αβασίν στις 12:00 στις 25 Μαΐου.

Μια ομάδα Τούρκων κομάντος δέχθηκε καταιγιστικά πυρά και σκοτώθηκε ένα Τούρκος.

Επίσης οι κουρδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα ενέδρα με βαριά όπλα εναντίον των Τούρκων  στην περιοχή Avashîn στις 16:30 στις 25 Μαΐου, όπου σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι.

Your browser does not support HTML5 video.

Μετά την επιχείρηση, τουρκικά F-16 βομβάρδισαν σφοδρότατα την περιοχή, κάτι που επαναλήφθηκε στις 21:00μμ, με επιθετικά ελικόπτερα.

Στις 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιθετικών ενεργειών με βαριά όπλα εναντίον των Τούρκων στην περιοχή Qela Mamresho της περιοχής Avaşîn.

Στις 26 Μαΐου, στις 08:55 μμ. σκοτώθηκαν 5 Τούρκοι στην  περιοχή Ζαπ.

Στις 25 Μαΐου, στις 15:30, μια ομάδα Τούρκων σε περιοχή μεταξύ των λόφων Kuroşîno και Stuna δέχθηκαν επίσης καταιγιστικά πυρά.

Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι ο αριθμός των Τούρκων που σκοτώθηκαν  και τραυματίστηκαν δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά κουρδικές πηγές τον υπολογίζουν σε 14 τους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οι επιθέσεις της Τουρκίας κατά των ζωνών της Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) συνεχίζονται.

Προς το παρόν, ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί μια επιχείρηση από δύο πλευρές στην περιοχή του Avashin.
Η τουρκική στρατιωτική διοίκηση στοχεύει στο διαχωρισμό των περιοχών Zap, Avashin και Metina μεταξύ τους.

Κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να επιτύχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

“Ο εχθρός μπορεί να είχε τοποθετηθεί σε μερικούς λόφους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατάφερε να εγκατασταθεί στις περιοχές μας. Οι σύντροφοί μας χτυπούν τον εχθρό από όλες τις πλευρές. Οι εχθρικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εγκατασταθούν σε ορισμένες περιοχές, αλλά η τιμή θα είναι βαριά για αυτούς”, αναφέρει Κούρδος μαχητής.

Πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους τις τελευταίες δύο ημέρες να έχουν δεχθεί μεγάλες απώλειες και βαριά χτυπήματα προκαλώντας πανικό στην Άγκυρα, για να μην διαρρεύσει τίποτα στον τουρκικό λαό.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την τρομερή δράση της κουρδικής οργάνωσης “Τα παιδιά της φωτιάς” με σωρεία  σαμποτάζ με στόχο διάφορες εγκαταστάσεις που ανήκουν στο τουρκικό καθεστώς, τότε τα πράγματα είναι οριακά για το καθεστώς Ερντογάν.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου