Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ορεστιάδα: Νέο "βροντερό" όχι του λαού στην επέκταση ΚΥΤ (VIDEO )

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί οι παριστάμενοι Ένα ακόμα βροντερό ΟΧΙ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο, είπε χθες το μεσημέρι ο Έβρος, με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ης Ορεστιάδας, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν η τρίτη κατά σειρά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και όλου του Έβρου γενικότερα, μπορεί να μην είχε τον δυναμισμό και τον παλμό της προηγούμενης, όταν στις 8 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε την πόλη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αλλά είχε τον περισσότερο κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων παρέστησαν σε όλες. Μάλιστα παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός εκπροσωπώντας όλους τους Μητροπολίτες της Θράκης, οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ήταν επίσης παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, ο Κοσμήτορας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα Σπύρος Κουτρούμπας, οι Αντιδήμαρχοι από την Αλεξανδρούπολη Ελένη Ιντζεπελίδου, Κυριάκος Αραμπατζής και Θόδωρος Βουρδόλης, Αντιδήμαρχοι του δήμου Ορεστιάδας και δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ζάχαρης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Μεμετζή, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Μυλωνά, Πρόεδροι άλλων θεσμικών φορέων και Συλλόγων.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ

Πάνω απ’ όλα όμως ήταν οι απλοί Εβρίτες κάθε ηλικίας, που παρά τις δυσκολίες της πανδημίας του κορονοϊού και τον κίνδυνο μετάδοσης, φορώντας μάσκες που πάντως δεν τους εμπόδισαν να φωνάξουν ότι δεν θα δεχθούν κανένα τετελεσμένο από την Κυβέρνηση. Φυσικά για άλλη μια φορά εντυπωσιακό παρόν έδωσε ο Σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα” με τον Πρόεδρο του Πάρη Παπαδάκη και όλη την διοίκηση και πολλά μέλη, οι οποίοι με λεωφορείο ήρθαν από την Αλεξανδρούπολη και έδωσαν παλμό και δυναμισμό. Έντονο παρόν κα από την ανεξάρτητη και αυτόνομη Επιτροπή Αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Δεν παρέστησαν  στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν οι τέσσερις βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Νατάσα Γκαρά και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, όπως και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Δεν μίλησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

Όσον αφορά τους ομιλητές, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αν και παρέστη στην συγκέντρωση, δεν μίλησε καθόλου. Ίσως γιατί ήθελε να αποφύγει τίποτα… δυσάρεστα, με αποδοκιμασίες του κόσμου που του καταλογίζει τεράστια και προκλητική αδράνεια επί μήνες στον χειρισμό του σοβαρού αυτού ζητήματος. Τον εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Μαρασλής, που μίλησε και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας. Μίλησαν ακόμα:

-Ο εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαίδης, εκπροσωπώντας όλους τους φορείς που συνυπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας.

-Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, εκπροσωπώντας και τους άλλους Μητροπολίτες της Θράκης.

-Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης που εκπροσώπησε την περιφερειακή αρχή και μίλησε εκ μέρους όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου και μάλιστα καταχειροκροτήθηκε.

-Ο Κοσμήτορας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα Σπύρος Κουτρούμπας

-Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης που σχεδόν αποθεώθηκε από τον κόσμο,

Αποδοκιμασίες κατά Χρυσοχοίδη, Μηταράκη

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρά την μεγάλη συμμετοχή, όλα κύλησαν ομαλά και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα αυτή την φορά δεν υπήρχε καθόλου αστυνομία, όπως στην προηγούμενη συγκέντρωση της παρουσίας του Νότη Μηταράκη που η περιοχή θύμιζε… πορεία του Πολυτεχνείου από τους δεκάδες αστυνομικούς. Ο κόσμος πάντως αποδοκίμασε έντονα δυο υπουργούς, όταν ακούστηκαν τα ονόματα τους. Το Νότη Μηταράκη φυσικά, που αυτή την στιγμή είναι ο πιο… μισητός άνθρωπος στο νομό Έβρου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, όταν ακούστηκε ότι θα έρθει στην περιοχή για να μας πείσει ότι πρέπει να αποδεχθούμε την αύξηση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 240 λαθρομετανάστες.

 


 

 Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί οι παριστάμενοι σε αυτή την κινητοποίηση

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου