Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Θα βυθίσουμε την Κρήτη απειλεί σύμβουλος του Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Θα βυθίσουμε την Κρήτη απειλεί σύμβουλος του Ερντογάν – Όπως αναφέρει η Ελλάδα θέλει να επιτεθεί στην Τουρκία με την βοήθεια των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ο Μεσούτ Χακί Κασίν είναι σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλές φορές προκαλεί με τις ακραίες τοποθετήσεις του.

Αυτή την φορά το… τερμάτισε, αφού μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση υποστήριξε πως η Τουρκία θα βυθίσει την Κρήτη αν η Ελλάδα, με την βοήθεια των ΗΠΑ και της Γαλλίας επιχειρήσει ενέργειες κατά της Τουρκίας.

Μάλιστα ο Μεσούτ Χακί Κασίν χαρακτήρισε χαζό τον Έλληνες πρωθυπουργό που επισκέφτηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊνζεχάουερ στη Σούδα, ενώ υποστήριξε πως οι Έλληνες πιλότοι τρέπονται σε φυγή κάθε φορά που βλέπουν Τούρκους στο Αιγαιό, αποφεύγοντας τις αερομαχίες.

Την ώρα που ο σύμβουλος του Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις, η Τουρκία έστελνε τουλάχιστον 10 μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο ελληνικό χώρο στις περιοχές, Λήμνου, Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Τρεις Τουρκικοί σχηματισμοί εισήλθαν στο FIR Αθηνών και προέβησαν σε  εννιά παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις παραβάσεις.

Ελληνικά μαχητικά άμεσα απογειώθηκαν καταδίωξαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά, ενώ ενεπλάκησαν δύο φορές με τα τουρκικά F-16 που ήταν οπλισμένα.

Έτσι οι Τούρκοι βρήκαν το… μάστορά τους για μία ακόμη φορά, από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Και ενώ λέει αυτά ο σύμβουλος του Ερντογάν, σύμφωνα με τον ναύαρχο ε.α. Τσεμ Γκιουρντενίζ, η Τουρκία θα πρέπει να αποσυρθεί «από όλες τις ασκήσεις που έχει προγραμματίσει στην υφαλοκρηπίδα της (σ.σ. εννοεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο).

Ο εκ των ιδρυτών της τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας υποστήριξε πως η Ε.Ε. με την πρόσφτατη απόφασή της θεωρεί πως η Τουρκίας συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες στην περιοχή, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή η Ελλάδα θα συνεχίσει κανονικά την διεξαγωγή των ασκήσεων που έχουν προγραμματιστεί, παρουσία και των ΗΠΑ.

Διονύσης Αντωνέλλος

GORGA NEWS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου