Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Γερμανικό ινστιτούτο: ''Αδύναμη η Ελλάδα-Η Τουρκία είναι ισχυρή!''

Σοκ από το ''ΕΛΙΑΜΕΠ της Γερμανίας'' Όσο πλησιάζει ο καιρός για την σύνοδο της ΕΕ, γερμανικοί κύκλοι υλοποιούν μια αήθη προπαγάνδα κατά της χώρας μας, υπερασπιζόμενοι μια Τουρκία που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης (στο εσωτερικό και το εξωτερικό).

Το γερμανικό ινστιτούτο διεθνών υποθέσεων και ασφάλειας (SWP) σε συνεργασία με το τουρκικό κέντρο εφαρμοσμένων Ερευνών (CATS), προπαγανδίζει ασύστολα κατά της Αθήνας, με στόχο την υποταγή στα κελεύσματα του Ερντογάν σε Αιγαίο και Βαλκάνια.   

Σύμφωνα με τον Günter Seufert, επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου, οι σχέσεις της Τουρκίας με τα δύο “μικρά κράτη”, την Ελλάδα και την Βουλγαρία είναι δύσκολες και βρίσκονται σε επικίνδυνη φάση.

Ο Γερμανός ειδικός μας προειδοποιεί μάλιστα ότι η Τουρκία είναι μια "περιφερειακή δύναμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις ΗΠΑ και την Ρωσία, ούτε φυσικά από την Γερμανία”.

“Γερμανία, ΗΠΑ και Ρωσία αποδέχονται την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη και αυτό λέει πολλά. Οι ίδιες χώρες σύμφωνα και με ξένους εμπειρογνώμονες, δεν μπορούν να αγνοήσουν την συμμαχία με την Τουρκία”, τόνισε ο ίδιος.

Σε ερώτηση του αν το Βερολίνο αποδέχεται ξεκάθαρα την Άγκυρα ή όχι ως περιφερειακή ισχυρή δύναμη, ο Seufert απάντησε: "Φυσικά, ναι. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το Βερολίνο. Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί και για την Ουάσινγκτον και την Μόσχα. 

Η Ρωσία, επέτρεψε στην Τουρκία να επεκτείνει την επιρροή της ως το Αζερμπαϊτζάν. Έτσι, την αποδέχθηκε ως περιφερειακή δύναμη. Όταν κοιτάζουμε τους γείτονες της Τουρκίας, την Ελλάδα, την Συρία, το Ιράκ και την Βουλγαρία, τις θεωρούμε ως “μικρά κράτη” σε σχέση με την Τουρκία.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη με δική  της δύναμη. Σήμερα επεκτείνει την επιρροή της στην Αφρική και αυτό είμαστε σε θέση να το δούμε πλέον ως γεγονός”, ανέφερε ο Seufert.  

Ο ίδιος τονίζει ότι Ιταλία και Ισπανία δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο με τίποτα τους δεσμούς τους με την Τουρκία.

Για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Μαρτίου και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή ο Seufert δήλωσε: «Η Ιταλία και η Ισπανία δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο με τίποτα τους δεσμούς τους με την Τουρκία. 

Οι ισπανικές τράπεζες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τουρκικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να χάσουν από τα μάτια τους την Τουρκία. 

Για την Ουάσινγκτον η γεωπολιτική και στρατιωτική σημασία της Τουρκίας, στο σχέδιο εναντίον της Ρωσίας είναι κομβική. 

Η Τουρκία θα δώσει την δυνατότητα στρατηγικού ελιγμού στους Αμερικανούς σε οποιαδήποτε προσπάθεια τους εναντίον της Ρωσίας, και αυτό οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το χάσουν», κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Όπως είχαμε αποκαλύψει στο Πενταπόσταγμα, o κ. Παναγιώτης Ιωακειμίδης, πρώην πρεσβευτής – σύμβουλος του ΥΠΕΞ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ανέφερε πως ''η Τουρκία για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να αποκλεισθεί από τα τεκταινόμενα της Αν. Μεσογείου. Είναι Μεσογειακή χώρα!''

Το όλο σκηνικό σίγουρα μας “μυρίζει” πολύ άσχημα, και εκτιμάται ότι κάποιοι εσκεμμένα προωθούν εκεί στο Βερολίνο τα τουρκικά επεκτατικά σχέδια στην Μεσόγειο και το Αιγαίο. 

Τούρκοι και Γερμανοί ήταν και είναι σύμμαχοι από το 1900, αφού έχουν τα ίδια γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή μας.

Όπως όμως έχασαν το 1918 και το 1945, έτσι και τώρα οι Γερμανοί θα δουν με οργή ότι όλα τα σχέδια τους να πηγαίνουν περίπατο, λόγω αλλαγής των δεδομένων στην περιοχή μας, από την είσοδο και άλλων μεγάλων χωρών στον κοινό άξονα με την Ελλάδα λόγω των δικών τους συμφερόντων φυσικά.  

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου