Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τα παιδιά στη Μόσχα, ζωγραφίζουν την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Ιωάννης Καποδίστριας, η ναυμαχία του Ναυαρίνου και άλλα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα του ελληνικού αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821, θα γίνουν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά.

                 Όχι όμως μόνο στη χώρα μας, αλλά και στη Ρωσία!

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά στη Μόσχα, καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Ελλάδα-Ρωσία 1821», που διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα αλλά και του έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας. Για αυτή τη σπουδαία επέτειο καλούνται παιδιά 7 έως 12 ετών από τα σχολεία της Μόσχας και της ευρύτερης περιφέρειας της ρωσικής πρωτεύουσας να αποτυπώσουν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Κρήτη, προσφορά του ΕΟΤ Μόσχας, εφόσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή τους, να ενημερωθούν για τον ελληνικό αγώνα, για την ανεξαρτησία και για τη ρωσική συνεισφορά σε αυτόν. Ο διαγωνισμός είναι ο τέταρτος κατά σειρά. Άρχισε το 2016, στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, και συγκεντρώνει κάθε φορά περισσότερες από 1.000 συμμετοχές, δίνοντας έναυσμα σε χιλιάδες παιδιά της Ρωσίας, και τις οικογένειές τους, να μελετήσουν και να ασχοληθούν με θέματα όπως η ελληνική ιστορία, μυθολογία, γεωγραφία κ.ά.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου, με τον νικητή να αναδεικνύεται τον Νοέμβριο. Για πρώτη φορά, μάλιστα, η Πρεσβεία της Ελλάδος προγραμματίζει να διαθέσει ορισμένα από τα έργα των παιδιών σε συμβολική δημοπρασία προς φιλανθρωπικό σκοπό, σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή δημοφιλών προσωπικοτήτων της Ρωσίας, αναδεικνύοντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Pontos news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου