Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μαζεύει υπογραφές ο Μενέντες: ''Να αναγνωρίσει ο Μπάιντεν Γενοκτονία των Αρμενίων''

Τους ''τελειώνει'' ο Γερουσιαστής Ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής Γερουσίας, ο πασίγνωστος φιλέλληνας Γερουσιαστής Robert Menendez, κάνει τα πάντα για να ''τελειώσει'' την Τουρκία. 

Όλα αυτά τα χρόνια με την στάση του στηρίζει τον ελληνισμό, ακόμα και τις στιγμές που ο ανεκδιήγητος Trump στήριζε Erdogan. 

Τώρα ο κύριος Menendez, ''πετάει'' το μπαλάκι στον Biden, καθώς τον ''καλεί'' να πάρει μία σημαντική απόφαση, να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων. 

Θα κάνει την σωστή κίνηση ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ; 

Σύμφωνα λοιπόν με το αρμενικό think tank στις ΗΠΑ ''ANCA'', o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, άρχισε να συλλέγει υπογραφές Γερουσιαστών, τις οποίες θα τις στείλει στον Joe Biden. Στην επιστολή με τις υπογραφές θα ζητάει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Ο Γερουσιαστής μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει για αυτή του την κίνηση. Τι ανέφερε το think tank των Αρμενίων: 

''Ο γερουσιαστής Bob Menendez, πιέζει την κυβέρνηση Μπάιντεν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.''

''Ελπίζω ο Πρόεδρος να διατηρήσει τη δέσμευσή του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, με ομόφωνη συναίνεση, την ενέκρινε πριν ένα χρόνο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έπραξε το ίδιο. Είναι καιρός ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να πράξει το ίδιο.'' 

Για την ιστορία να αναφέρουμε, πως τόσο η Γερουσία, όσο και Βουλή των Αντιπροσώπων είπαν ''ΝΑΙ'' πριν ένα χρόνο στην αναγνώριση της γενοκτονίας, όμως δεν είχε υπογράψει ο Τραμπ την εν λόγω απόφαση των δύο σωμάτων!  

Τι είχε δηλώσει το Αμερικανικό ΥΠΕΞ πριν ένα χρόνο:    

''Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντικατοπτρίζονται στην οριστική δήλωση του προέδρου Τραμπ για αυτό το θέμα από τον περασμένο Απρίλιο, δεν αναγνωρίζουμε την γενοκτονία.'' 

 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου