Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους θα τιμηθούν σε διαδικτυακό συνέδριο στη Μόσχα

Διαδικτυακό συνέδριο για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και η Επανάσταση του ελληνικού λαού το 1821, οργανώνει ο Ελληνορωσικός και Κυπριακός Σύνδεσμος Φιλίας στη Μόσχα, την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εκδήλωση που είναι ενταγμένη στο Αφιερωματικό Έτος Ιστορίας ΡωσίαςΕλλάδας 2021 και στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν από ρωσικής και ελληνικής πλευράς επιφανείς πολιτικοί, βουλευτές, διπλωμάτες, επιστήμονες και κληρικοί. Το επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει το παρόν και το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων και την ιστορική σημασία της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού. Θα συζητηθούν σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και θα αναζητηθούν τρόποι νέων μορφών ανάπτυξής τους.

Ψήφισμα για την ανάπτυξη της ρωσοελληνικής συνεργασίας

Με βάση τα αποτελέσματα του συνεδρίου προγραμματίζεται να υιοθετηθεί ψήφισμα που θα απευθύνεται στις ηγεσίες και τις κοινωνίες των δύο χωρών και το οποίο θα περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της ρωσοελληνικής συνεργασίας. Το συνέδριο, που αποτελεί ουσιαστικά ένα φόρουμ λαϊκής διπλωματίας, είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την ενδυνάμωση της ελληνορωσικής φιλίας ο Γκεόργκι Μουράντοβ, γνωστός ελληνιστής, πρώην πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ρωσίας – Ελλάδας – Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο για την ανακήρυξη του 2021 ως κοινού Αφιερωματικού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2020, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα.

NEWS BREAK


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου