Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ξεφτιλίστηκαν οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ: Τούρκικο CN-235 δεν μπόρεσε να εντοπίσει ελληνικό υποβρύχιο.


Νέα ταπεινωτική στιγμή για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε νατοϊκή άσκηση.


Μια ακόμα ταπεινωτική στιγμή βίωσαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης. Η σαφής ισχύ των ελληνικών δυνάμεων φάνηκε ξανά, καθώς τουρκικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να εντοπίσει ελληνικό υποβρύχιο παρά τις προσπάθειές του. 

Η ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύεται σε κάθε άσκηση του ΝΑΤΟ και σίγουρα αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία, που αυτή τη στιγμή δέχεται τη μία ήττα μετά την άλλη από τη Λιβύη και τη Συρία, μέχρι και τις τραγικές υβριδικές επιχειρήσεις στον Έβρο.

Το τουρκικό αεροσκάφος CN-235 (SN-655) ναυτικής συνεργασίας εντάχθηκε στην άσκηση Dynamic Manta NATO, παράλληλα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Εκτός του CN-235 (SN-655) η Τουρκία συμμετείχε με τη φρεγάτα TCG Salihreis, το υποβρύχιο Preveze TCG 18 Mart, τη φρεγάτα TCQ Gaziantep της κατηγορίας Gabya.

H άσκηση Manta 2020 είναι μια ετήσια προηγμένη αντι-επιφανειακή και αντι-υποβρύχια άσκηση πολέμου και ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου από το νησί της Σικελίας της Ιταλίας και έληξε στις 6 Μαρτίου.

Το τουρκικό αεροσκάφος, το οποίο ολοκλήρωσε όλες τις προγραμματισμένες διαδρομές, προβλήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της άσκησης, αναφέρει το veteranos.gr.

Σε κοινή αποστολή με το ιταλικό υποβρύχιο ITS Todaro, τη γαλλική φρεγάτα FS Provence και την ισπανική φρεγάτα ESBS Cristobal Colon, το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας της Τουρκίας παρείχε αεροπορική υποστήριξη για πάνω από τέσσερις ώρες και στη συνέχεια επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Sigonella στη Σικελία της Ιταλίας.

Όμως οι πληροφορίες που μας έρχονται απο την πλευρά των Συμμάχων, λένε οτι το τουρκικό CN-235 όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να εντοπίσει το Ελληνικό Υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S123) που συμμετείχε στην ίδια άσκηση.

Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις έχουν έξι περιπολικά αεροσκάφη ικανά να ανιχνεύουν υποβρύχια κεραία και να κάνουν ηλεκτρονικό και υποβρύχιο πόλεμο.

Είναι μεταξύ των στρατηγικών στοιχείων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά δεν καταφέρνουν να εντοπίσουν ούτε τα ρωσικά υποβρύχια, σύμφωνα με την αποστολή στη Μεσόγειο που εκτελούν στα πλαίσια το ΝΑΤΟ!

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου