Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Νεό ρωσικό υπερ-ραντάρ θα καλύπτει όλη την Ευρώπη - Κυρώσεις για τον υπουργό Άμυνας της Συρίας


Το ρωσικό ραντάρ νέας γενιάς τύπου Konteiner, ικανό να εντοπίσει εκτοξεύσεις πυραύλων Κρουζ αλλά και υπερηχητικών πυραύλων σε απόσταση μέχρι 3.000 χλμ., θα αναπτυχθεί στο Καλίνινγκραντ, για να καλύψει ολόκληρη την επικράτεια της Ευρώπης, ανακοίνωσε πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR- TASS σήμερα Πέμπτη.
 
"Το πρώτο ραντάρ Konteiner τοποθετήθηκε στην περιοχή του Βόλγα στην περιοχής Mordovia την 1η Δεκεμβρίου 2019. "Το δεύτερο ραντάρ Konteiner θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλίνινγκραντ», αναφέρει η πηγή.

Δεν ανέλυσε όμως το πότε ακριβώς θα αρχίσει η τοποθέτηση του ραντάρ, λέγοντας μόνο ότι "το ραντάρ σχεδιάζεται να αναπτυχθεί πολύ σύντομα".

"Το δεύτερο ραντάρ θα συμπληρώσει το πρώτο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στη Μορντόβια και θα είναι σε θέση να παρακολουθεί ολόκληρο το έδαφος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, τα δεδομένα που θα προέρχονται από τους δύο σταθμούς θα συνδυαστούν για να αυξήσουν την ακρίβεια των ρωσικών πυραύλων”, τόνισε η πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα συνεχές πεδίο ραντάρ γύρω από τα σύνορά της.

Το πεδίο αυτό θα καλύπτεται με  ραντάρ νέας γενιάς Konteiner (over-the-horizon), με βάση την αρχή λήψης ραδιοσημάτων που ανακλώνται από την ιονόσφαιρα.

Αυτά τα ραντάρ θα είναι σε θέση να εντοπίσουν μαζικές απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών, εκτοξεύσεις πυραύλων Κρουζ ή υπερηχητικών όπλων, σε απόσταση μέχρι 3.000 χλμ.

Μεταξύ άλλων τοποθεσιών, η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει σταθμούς ραντάρ Konteiner και στην περιοχή της Αρκτικής.

Μέχρι τώρα υπάρχουν εγκατεστημένα  ραντάρ τύπου Voronezh σε όλες αυτές τις περιοχές, τα οποία παρακολουθούσαν τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων προς το ρωσικό έδαφος. Την ίδια περίοδο η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει κυρώσεις στον υπουργό άμυνας της Συρίας για την επίθεση του Idlib.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χθες επέβαλε κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Συρίας Ιμάντ Αμπντουλάχ Αγιούμπ για το ρόλο του στην καταστροφική ανθρωπιστική κρίση στη βόρεια Συρία.

Σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο ανέφερε ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις δυνάμει της εκτελεστικής εντολής 13894, ως αποτέλεσμα των εσκεμμένων πράξεων του Ayoub από το Δεκέμβριο του 2019, για να αποφευχθεί η κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

"Αυτή η παρεμπόδιση είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκτοπιστούν και να χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια στη μέση ενός άγριου χειμώνα στο Idlib", ανέφερε η ανακοίνωση.

Το εκτελεστικό διάταγμα αριθ. 13894 απευθύνεται στους υπεύθυνους, συνεργάτες ή σε αυτούς που έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα, ή έχουν επιχειρήσει να συμμετάσχουν ή να χρηματοδοτήσουν, την παρεμπόδιση, τη διατάραξη ή την αποτροπή της κατάπαυσης του πυρός στη βόρεια Συρία.

Το συριακό καθεστώς που υποστηρίζεται από τη Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές επιθέσεις το Δεκέμβριο του 2019 στη βορειοδυτική επαρχία Idlib, το τελευταίο οχυρό της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου