Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

"Βλέπει" το τέλος του ο Ερντογάν: Αποκαλύπτονται οικονομικά σκάνδαλα στην Τουρκία


Τούρκος βουλευτής εκθέτει την οικογένεια Ερντογάν και τα ανήθικα πλούτη εν μέσω πανδημίας.
 
Τρομερές αποκαλύψεις έκανε Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης, με αφορμή την πανδημία στην χώρα κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο για υπέρμετρο πλουτισμό, ο οποίος έχει “τοποθετηθεί” σε ξένες τράπεζες. 

“Με τα χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρο  Ερντογάν και τα μέλη της οικογένειάς του έστειλαν δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό”, δηλώνει ο ίδιος.

Μέσα στο ξέσπασμα της πανδημίας ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αναδεικνύει τον τεράστιο πλούτο του Τούρκου Προέδρου που έχει συσσωρευτεί μέσω διεφθαρμένων ιδρυμάτων και άλλων προγραμμάτων, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την παροχή βοήθειας στον τουρκικό λαό.

Δεν θα είναι η πρώτη φωνή κατά του νεο-σουλτάνου, ο οποίος έχει χάσει τον έλεγχο της καταστάσεως και σύντομα θα δει ακόμα πιο σκληρές εικόνες έξω από το Σαράι του, από χιλιάδες αγανακτισμένους Τούρκους πολίτες.     

Σύμφωνα με άρθρο μας, αναφέραμε ότι ξεκινάει σιγά-σιγά η αποκαθήλωση Ερντογάν. Οι διώξεις και το κλίμα τρομοκρατίας κούρασε τους Τούρκους, οι οποίοι φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στον Τούρκο πρόεδρο. Βέβαια για να μην γελιόμαστε, οι μηχανισμοί εντός Τουρκίας είναι ισχυροί, με τον Ερντογάν να έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο.

Αυτό όμως που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ίσως για πρώτη φορά να έχει επιπτώσεις στη συνοχή της γειτονικής χώρας. Τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί, με Ερντογανικούς κατά κεμαλιστών και γκιουλενιστών, ενώ όλοι αυτοί είναι ενάντια στους Κούρδους και σε όλες τις μειονότητες, οπότε όπως καταλαβαίνουμε το κλίμα είναι ''εκρηκτικό''.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ οι δύο γιοι του Τούρκου προέδρου διαβιούν σε πολυτελέστατες βίλες και εμπλέκονται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που μόνο διαφανείς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές σήμερα;», το AKP του Ερντογάν λαμβάνει μόλις 30,3%, το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP 20,8%, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών HDP 10,8%, το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης MHP 9,4% και το Καλό Κόμμα IYI Party 9,3%, ενώ υπάρχει και ένα 16,2% των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι.   

Επιπλέον, περίπου το 57% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να απορρίπτει το προεδρικό σύστημα που έφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να προκρίνει την επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα, με τους υποστηρικτές του νυν συστήματος αντιθέτως να μην ξεπερνούν το 36% και τους αναποφάσιστους να κυμαίνονται μεταξύ 7% και 8%, ενώ μεγάλο μέρος των Τούρκων γνωρίζει τα καμώματα με τα χρήματα του προέδρου τους.

Ο υιός Μπιλάλ τώρα για παράδειγμα, πιστεύεται ότι διατηρεί πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς για να ξεπλένει χρήμα των παράνομων δραστηριοτήτων του. Το 2015 είχε κατηγορηθεί ότι παρείχε κάλυψη σε επιχειρηματίες που έκλεισαν κάτω από το τραπέζι συμφωνίες με το ISIS, αξίας έως 500 εκατομμύρια δολάρια. Καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν έφτασε ποτέ σε δικαστήριο, αλλά ούτε καν σε ανακριτικό γραφείο προς διερεύνηση.

Το ζήτημα των συναλλαγών του τουρκικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές, είχε αναδείξει στο τέλος της περασμένης χρονιάς η ρωσική κυβέρνηση. Ο ίδιος κατάφερε να αγοράσει στην Κωνσταντινούπολη, οικοδομήσιμες εκτάσεις αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, δαπανώντας μόλις 500 εκατομμύρια.

Ο υιός του Ερντογάν φέρεται να αγοράζει και να πουλά πετρέλαιο του ISIS εδώ και χρόνια το οποίο μεταφέρονταν από τα λιμάνια της Βηρυτού και του Τσεϊχάν, ενώ το ίδρυμα TURGEV ήταν στο στόχαστρο των αρχών για αισχροκέρδεια.

Η οικογένεια Ερντογάν διαθέτει πέντε βίλες που όλες ανήκουν στους γιους του προέδρου με την αξία τους να ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλάμε ότι όταν θα “ξηλωθεί” το καθεστώς και ο ίδιος ο νυν Τούρκος πρόεδρος και έρθουν πολλά στη φόρα, θα φρίξει ο κόσμος από το ύψος της περιουσίας που έχει “χτίσει” ο σουλτάνος από το 2001 που κυβερνά την Τουρκία.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου