Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Νίκη στον Έβρο, “Βατερλό” στις Βρυξέλλες; Βοήθεια στον Ερντογάν “θα δούμε” για την Αθήνα!


Νίκη στον Έβρο , Βατερλό στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Αυτή είναι η αλήθεια που η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να την αλλάξει.
 
Μπορεί στον Έβρο η ελληνική αντίδραση να ήταν και να παραμένει σθεναρή, αλλά σ’ ότι αφορά στην αυτονόητη κατά τη κοινή λογική ουσιαστική υποστήριξη από τους συμμάχους-εταίρους, διαρκώς μένουμε πίσω. Το χειρότερο είναι ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τον παραλογισμό των Ευρωπαίων με ανεξήγητη συγκατάβαση, επιμένοντας να παριστάνουμε το καλό παιδί που περιμένει στο τέλος να επιβραβευθεί για την συμπεριφορά του! Μέχρι στιγμής αυτός που φαίνεται να κερδίζει έστω και ελάχιστα σε σχέση μ΄ αυτά που ζητάει είναι ο Ερντογάν που η διαγωγή του είναι διαρκώς επίμεμπτη.

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν Βατερλό:

•Μέρκελ-Μακρόν-Τζόνσον, μίλησαν νωρίτερα με τον Ερντογάν και του είπαν ότι θα δώσουν βοήθεια για την Ιντλίμπ. Μόνο η Γερμανία θα δώσει μέχρι 100 εκατομμύρια ευρώ.

• “Ταχθήκαμε ξεκάθαρα υπέρ της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και δείξαμε την πρόθεση να δώσουμε ενδεχομένως περισσότερη οικονομική βοήθεια, αλλά και να μην αφήσουμε άλλα σημεία, όπως το θέμα της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ! Χρειάζεται κάποιο σχόλιο;

• Ο Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε τους 3 ηγέτες ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ κι αυτοί πολλοί ικανοποιήθηκαν!

• “Και η Ελλάδα κύριε”, που έλεγε και το προεκλογικό σποτ της ΝΔ επί Α.Σαμαρά; Η Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ σε αντίθεση με την Τουρκία; Η Α. Μέρκελ μας είπε ότι τους ενημέρωσε μεν ο κ.Μητσοτάκης για την τεταμένη κατάσταση στον Έβρο, την οποία βεβαίως οι Ευρωπαίοι γνώριζαν και από την βόλτα που τους κάναμε με το CHINOOK πάνω από τον Έβρο. Αλλά καμία απόφαση δεν ελήφθη χθες γι΄ αυτή τη τεταμένη κατάσταση στον Έβρο που προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στη χώρα-μέλος της ΕΕ, που λέγεται Ελλάδα! “Χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία για να πάρουμε αποφάσεις”, είπε η κυρία Μέρκελ, αλλά μάλλον εννοούσε ότι ο Ερντογάν χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει “κάτι παραπάνω” στον Έβρο! Και όπως καταλαβαίνουμε η κυρία Μέρκελ και η Γερμανία του δίνει αυτό τον χρόνο, για να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις στην Ελλάδα.

Όπως έχουμε ξαναγράψει αν δεν αλλάξουμε τακτική έναντι των εταίρων θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου