Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Από την έναρξη του συριακού εσωτερικού πολέμου η Τουρκία είχε αναπτύξει το παράνομο εμπόριο πετρελαίου από τις περιοχές των Τζιχαντισών


Με 40-50 εκατομμύρια δολάρια το μήνα και με ετήσιο τζίρο 500 εκατομμύρια τον χρόνο, την Συρία και το Ιράκ μέσω Τουρκίας στο τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν της Μεσογείου και από εκεί στους διάφορους «πρόθυμους» πελάτες Τα κέρδη μοιράζονταν οι Τούρκοι και οι Τζιχαντιστές.

Όλα αυτά από μια εμπιστευτική αναφορά στις 30/10/15 του Ελληνοαμερικανού πρώην πράκτορα της CIA, Τζον Κυριακού και νυν κορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής των Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, με την οποία ο Κυριακού κυριολεκτικά «ξεσκέπαζε» όλο αυτό το παράνομο πάρε-δώσε του καθεστώτος Ερντογάν με τους δολοφόνους Τζιχαντιστές.

Ο 55χρονος σήμερα Τζον Κυριάκου, υπήρξε ένα από τα ικανότερα στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, που υπηρέτησε στην Αθήνα έγινε πρωτοσέλιδο το 2007 με την συνέντευξή του στο ABC News, όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος με γνώση του προγράμματος των βασανιστηρίων της CIA, που αποκάλυψε ότι τα βασανιστήρια, (συμπεριλαμβανομένων και των εικονικών πνιγμών) ήταν η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό στη συνέχεια το πλήρωσε ακόμα και με φυλάκιση.

Ο Τζον Κυριακού στην αναφορά του για τις τουρκικές παρανομίες ανέφερε ότι στην υπόθεση του λαθρεμπορίου πετρελαίου εμπλέκονταν πολλά στελέχη από τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό και επεσήμανε ότι οι Τζιχαντιστές διοχέτευαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην Τουρκία, με το ανάλογο φυσικά αντίτιμο από τουρκικής πλευράς.

Στην ίδια αναφορά που συντάχτηκε κατόπιν έρευνας του ιδίου, τόνισε ότι η Τουρκία παρά του ότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν καταπολεμά την διαφθορά του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά σε αυτή εμπλέκονται και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες στις νοτιοανατολικές επαρχίες που συνορεύουν με τους Τζιχαντιστές, ακόμα και από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Όλοι γνώριζαν αλλά όλοι έκαναν την…πάπια! Η διεθνής υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου