Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Εσπευσμένη απόσυρση Τούρκων από την Ιντλίμπ - Εγκατέλειψαν δύο πόλεις


Θριαμβεύει ο Συριακός Στρατός στην Ιντλίμπ- Τουρκικά στρατεύματα αποχωρούν εσπευσμένα. Πριν από λίγα λεπτά, πολλοί "ακτιβιστές" της Συριακής αντιπολίτευσης αποκάλυψαν την εσπευσμένη απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από δύο πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός αποσύρθηκε από τις πόλεις Sarmin και Binnish, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές της επαρχίας Ιντλίμπ, η οποία μετατρέπεται με γεωμετρική πρόοδο σε "Βιετνάμ" για το καθεστώς Ερντογάν.

Οι λόγοι της ενέργειας αυτής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου ο τουρκικός στρατός έπεσε σε ενέδρα ειδική ομάδας που δεν έφερε διακριτικά, κατά μήκος της εθνικής οδού Μ-4 (αυτοκινητόδρομος Χαλεπίου-Λαττάκειας).

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για αυτήν την επίθεση, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις και ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες οι κύριοι "ύποπτοι" είναι κάποια ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του συριακού στρατού με τη συμβολή των Ρώσων ή αντίστοιχη ομάδα των Ιρανών συμμάχων του Άσαντ.

Όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το περιστατικό συνέβη στο Ιντλίμπ και συγκεκριμένα στην περιοχή της εθνικής οδού M4, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές μαχητές και τις τουρκικές δυνάμεις.

Αρχικά, υλοποιήθηκαν δύο εκρήξεις από τηλεχειριζόμενες βόμβες, μετά από τις οποίες η τουρκική στρατιωτική συνοδεία υπέστη μια σοβαρή επίθεση από ειδικές ομάδες χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί να τραυματιστούν και πέντε να σκοτωθούν, ενώ ταυτόχρονα είχαμε επίθεση από δύο εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα, πιθανόν ρωσικής κατασκευής.

Η τουρκική πλευρά δεν σχολίασε επισήμως τις απώλειες της, ωστόσο ανεπίσημες πληροφορίες μιλάνε για πέντε νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και για πλήρη καταστροφή της φάλαγγας.

Εκστρατεία Συριακού Στρατού στη Jisr Al-Shughour

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) έστειλε περισσότερες ενισχύσεις στο μέτωπο Jabal Al-Zawiya στη νοτιοδυτική Ιντλίμπ αυτήν την εβδομάδα, καθώς προετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα ώθηση προς τη στρατηγική πόλη Jisr Al-Shughour.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο στο νοτιοδυτικό μέτωπο της Ιντλίμπ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έστειλε ενισχύσεις και βαρύ εξοπλισμό στο μέτωπο Jabal Al-Zawiya κοντά στα σύνορα με το κυβερνείο Χάμα την Τετάρτη.

Η πρόσφατη άφιξη αυτών των ενισχύσεων συμπίπτει με την προθεσμία που έδωσαν οι Ρώσοι στρατιώτες στους Τούρκους για την απόσυρση όλων των ομάδων τζιχαντιστών από τον αυτοκινητόδρομο Μ-4.

Μια πηγή από τον Συριακό Αραβικό Στρατό επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ρωσικός στρατός επέκτεινε την προθεσμία απόσυρσης για τις μαχητικές δυνάμεις κατά μήκος της εθνικής οδού Μ-4.

Ωστόσο, ο τελευταίος ανταποκρίθηκε σε αυτά τα αιτήματα καταστρέφοντας ένα τμήμα του δρόμου για να εμποδίσει τις κοινές περιπολίες που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση στη Μόσχας μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χωρίς εμπόδια από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών, ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε να συγκεντρώνει μια μεγάλη δύναμη κατά μήκος του βορειοδυτικού άξονα του Jabal Al-Zawiya.

Φαίνεται ότι στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στην πόλη Jisr Al-Shughour, η οποία είναι μια σημαντική περιοχή κατά μήκος της εθνικής οδού M-4 και κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Εάν ο Συριακός Στρατός μπορέσει να ανακαταλάβει την Jisr Al-Shughour, θα είναι σε θέση να διακόψει μία από τις σημαντικότερες γραμμές τροφοδοσίας των τζιχαντιστών στη Συρία.

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου