Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Συμπεράσματα από το Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη

     Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace Θεσ/νίκης, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ διοργάνωσε έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα «Τέσσερα χρόνια (2018-2022) από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών».

     Από τις τοποθετήσεις, δια ζώσης ή μέσω zoom, των προέδρων ή των εκπροσώπων των Παμμακεδονικών Ενώσεων από όλον τον κόσμο, από την εισήγηση του κεντρικού ομιλητή Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και από φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την σημερινή κατάστασης στο εσωτερικό του γειτονικού κράτους, και παρουσιάσθηκε από τον κ. Δημήτριο Γιουματζίδη, προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

Παραβιάζεται πολλαπλά, από το γειτονικό κράτος, ακόμα και η επιζήμια για τον Ελληνισμό και κραυγαλέα ευνοϊκή για αυτούς «Συμφωνία των Πρεσπών».

Παραμένει ο ανιστόρητος και ο ψεύτικος «Μακεδονισμός» των σλάβων κατοίκων του.

Παραμένει ο επικίνδυνος «Αλυτρωτισμός» εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.

Υπάρχουν νομικοί τρόποι καταγγελίας της «Συμφωνίας των Πρεσπών», και πρέπει να καταγγελθεί, φθάνει να υπάρξει θέληση από την κυβέρνηση της Ελλάδος.

     Η «Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων» θα συνεχίσει, σε όλον τον κόσμο, τον ανένδοτο αγώνα εναντίον της.

«Συμφωνίας των Πρεσπών» και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων και γενικότερα του Ελληνισμού.

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου