Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Έβρος: Ύψωσαν 30 ελληνικές σημαίες κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα (βίντεο)

Οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν σε στύλους κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι εικόνες από τον Έβρο κάνουν τις τελευταίες ώρες, το γύρο του διαδικτύου.Έλληνες ομογενείς τις πρόσφεραν και Έλληνες του Έβρου τις ύψωσαν. Ανατριχίλα το πρωί της Κυριακής στο Φυλάκιο του Έβρου. Τριάντα ελληνικές σημαίες κυματίζουν σε στύλους κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποτροπής.

Τριάντα ελληνικές σημαίες τοποθετήθηκαν και κυματίζουν στο Φυλάκιο του Έβρου, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής στα όποια σχέδια της γείτονος, σχετικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Τριάντα σημαίες, όσες και τα 29 χωριά του δήμου Ορεστιάδας και μία της πόλης της Ορεστιάδας, τις οποίες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφεραν Έλληνες ομογενείς από τη Γερμανία.

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι σχετικές εργασίες με την τοποθέτηση των στύλων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Φυλακίου, κ. Χρήστο Τυρμπάκη. Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση της μικρής εκκλησίας στο ΚΥΤ Φυλακίου απέναντι από τη δομή.

Μάλιστα κάτοικος του χωριού αποφάσισε να δωρίσει το χωράφι του στην Εκκλησία προκειμένου να γίνει η ανέγερση του συγκεκριμένου ναού, ενώ είχε ζητήσει να φέρει το όνομα “Αγία Σοφία”. “Οι σημαίες αυτές οριοθετούν το χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Κάθε σημαία ανήκει και σε μια κοινότητα της περιοχής και μάλιστα συμπεριλάβαμε και ένα χωριό το οποίο πια έχει ερημώσει.

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι εδώ είναι Ελλάδα και Ελλάδα θα παραμείνει”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο grtimes.gr, o Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Χρήστος Τυρμπάκης.


 

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου