Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Το κυβερνών κόμμα της Σκωτίας υποστηρίζει τους Κούρδους και καταδικάζει την τουρκική καταπίεση

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα υψώνει τη φωνή του, κάνοντας έκκληση για ειρήνη, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα, το κυβερνών κόμμα της Σκωτίας και το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα με αριθμό εγγεγραμμένων μελών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε δήλωση ζητώντας τον τερματισμό της παράνομης απομόνωσης που έχει επιβάλλει η Τουρκία στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και για την αποκατάσταση ειρηνευτικών συνομιλιών μαζί του, ως εκπρόσωπος των Κούρδων. Προτρέπει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) από την τουρκική κυβέρνηση και υπογραμμίζει τη μακροχρόνια υπεράσπιση του SNP για τα κουρδικά δικαιώματα.

Πολλοί άνθρωποι συνέκριναν τη φυλάκιση του Κουρδού ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν με τη φυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα. Καθώς ο Μαντέλα αποτέλεσε το κλειδί για τη διαπραγμάτευση του τέλους του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, έτσι και η συμμετοχή του Οτσαλάν στις διαδικασίες, είναι το κλειδί για τη διαπραγμάτευση ενός ειρηνικού, δίκαιου και αξιοπρεπούς μέλλοντος για τους Κούρδους στην Τουρκία και εκτός αυτής, αλλά και για την ίδια την Τουρκία να απομακρυνθεί από τη διολίσθησή της στο φασισμό. Ο Οτσαλάν όχι μόνο κρατείται σε απομόνωση σε νησιωτική φυλακή για 22 χρόνια, αλλά σήμερα στερείται κάθε επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Αυτό με τη σειρά του στερεί τον κόσμο από τις ελπίδες για ειρήνη, καθώς και από την ευκαιρία να προβάλλει ο Οτσαλάν απευθείας τις ιδέες του στην κοινωνία.

Ιδέες που μετασχηματίζουν επιτυχώς την Αυτόνομη Βορειοανατολική Συρία και μπορούν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση ισχυρών κοινοτήτων παντού.

Καθώς το τουρκικό κράτος καταπιέζει ολοένα και περισσότερο τη δημοκρατία, είναι σημαντικό οι εξωτερικές φωνές να υπερασπίζονται όσους δέχονται αυτή την καταστολή και καταπίεση. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, πάνω από 700 άτομα συνελήφθησαν βάσει της αφηρημένης και ευρείας τρομοκρατικής νομοθεσίας της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιακών και περιφερειακών προέδρων του HDP. Το υψηλότερο δικαστήριο της Τουρκίας επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών για ένα μέλος του HDP του κοινοβουλίου, το οποίο καταδικάστηκε για «τρομοκρατική προπαγάνδα», με βάση μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία συν-δήμαρχος του HDP δεν μπόρεσε να μιλήσει στη δίκη της υπόθεσής της λόγω σοβαρών χτυπημάτων που της επέφεραν οι δεσμοφύλακες, επειδή αντιστάθηκε σε γυμνό σωματικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, ελήφθησαν τα πρώτα βήματα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας από άλλα εννέα μέλη του HDP, συμπεριλαμβανομένου του συμπροέδρου του κόμματος, έτσι ώστε και αυτοί να μπορούν να δικάζονται και να φυλακίζονται. Ήδη, χιλιάδες μέλη του κόμματος έχουν φυλακιστεί και σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι έχουν αντικατασταθεί από διορισμένους από την κυβέρνηση, τοπικούς διαχειριστές.

Εάν τα δημοκρατικά κόμματα σε άλλες χώρες παραμείνουν σιωπηλά καθώς συμβαίνουν όλα τα ανωτέρω, αυτό ισοδυναμεί με σιωπηρή υποστήριξη της επίθεσης που δέχεται η δημοκρατία στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι η δήλωση του SNP θα ενθαρρύνει και άλλους να μιλήσουν και ότι τα λόγια θα ακολουθηθούν από συγκεκριμένες πράξεις.

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

INFOGNOMON POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου