Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

“Γκρίζοι Λύκοι”, Τούρκοι λύκοι… Θα τολμήσει κάποιος να τους “χτυπήσει”;

Η κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει αναφορά στους Γκρίζους Λύκους ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Δημοκρατία στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν μέσω διείσδυσης σε γερμανικά κόμματα την κοινή γνώμη. “Επί πολλά χρόνια οι Τούρκοι ακροδεξιοί κυκλοφορούν στη Γερμανία, γεμίζουν πολλές σελίδες σε εκθέσεις των Υπηρεσιών για την Προστασία του Συντάγματος” σημειώνει ο αρθρογράφος της.

“Ήδη από το 2004 η Υπηρεσία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας παρατηρούσε ότι η Γκρίζοι Λύκοι συμβάλλουν στην δημιουργία παράλληλων κοινωνιών και, όπως προκύπτει από το πώς αντιλαμβάνονται την ύπαρξή τους, αποτελούν εμπόδιο στην ένταξη. Αυτοαποκαλούνται ιδεαλιστές. Ονειρεύονται μια τουρκική αυτοκρατορία, κατασκευάζουν τον μύθο της τουρκικής ράτσας και βλέπουν τους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τους Αρμένιους, τους Έλληνες κι άλλους, που δεν είναι Τούρκοι σουνίτες, ως προδότες, που θα τους πολεμήσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος”.

Ο Γερμανός αρθρογράφος περιγράφει τη δράση τους στο Παρίσι αλλά και στο Βερολίνο με δολοφονίες και τρομοκρατικές πράξεις. Και σημειώνει: “ Υπάρχουν πολλοί λόγοι απαγόρευσης των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία όπως έγινε στη Γαλλία …Στη Γερμανία ζουν 11.000 οπαδοί τους, είναι η μεγαλύτερη αριθμητικά ακροδεξιά ομάδα. Τον περασμένο Νοέμβριο τάχθηκαν όλα τα κόμματα στη Βουλή υπέρ της απαγόρευσής τους, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Αλλά δεν θα πρέπει να μας παραπλανούν τα φαινομενικά αθώα ονόματα των πολιτιστικών σωματείων, ενώσεων γονέων, ποδοσφαιρικών ομίλων. Με τη δράση τους δεν βοηθούν στην ένταξη στη Γερμανία, αλλά υπηρετούν την μεγαλοτουρκική ιδέα. Κυρίως οι νέοι και όχι μόνο μυούνται στην ιδεολογία, αλλά προετοιμάζονται σωματικά σε ομάδες πολεμικών τεχνών για να περάσουν σε δράση, όπως ακριβώς οι Γερμανοί νεοναζιστές εδώ και χρόνια ασχολούνται επαγγελματικά με πολεμικές τέχνες για την μεγάλη ανατροπή που ονειρεύονται. Έχει φτάσει η στιγμή που η Γερμανία θα πρέπει επιδεικτικά να τους κάνει σαφές ότι καταπολεμά με συνέπεια τους εξτρεμιστές ανεξαρτήτως προέλευσης. Οι Γκρίζοι Λύκοι πρέπει επιτέλους να απαγορευτούν”.

ΠΗΓΗ: DW 

DEGENCE POINT


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου