Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Σοβαρό επεισόδιο στη Συρία: Τούρκοι χτύπησαν ρωσική βάση

Η Ρωσία διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο στην Συρία από Τουρκία & τζιχαντιστές Ρωσικές και αραβικές δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός έκανε επίθεση κατά του ρωσικού αεροδρομίου Khmeimim στη Συρία, επισείοντας την οργή του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πριν από δύο ημέρες, η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση "Khmeimim", που βρίσκεται στα δυτικά της Συρίας, δέχθηκε μαζικές επιθέσεις πυραύλων συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης μεγάλης εμβέλειας.

Μετά από επιτόπια έρευνα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για πυραύλους του τουρκικού συστήματος TRG-300 Kasirga, το οποίο είναι ικανό να χτυπήσει σε ακτίνα έως και 120 χιλιόμετρα.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι οι Τούρκοι υλοποίησαν αντίποινα της πρόσφατης ρωσικής αεροπορικής επίθεσης κατά τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας που μετέφερε πετρέλαιο στην Τουρκία από το συριακό έδαφος.

Ρώσοι ειδικοί θεωρούν ότι τα τουρκικά συστήματα TRG-300 Kasirga εισήλθαν πρόσφατα στη Συρία και τα χειρίζονται αποκλειστικά Τούρκοι στρατιώτες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι πιθανό να χειρίζονταν ισλαμιστές μαχητές, διότι απαιτείται επίπονη και διαρκής εκπαίδευση ενώ μιλάμε για οπλικά συστήματα αιχμής.

Το γεγονός αυτό δείχνει την μεγάλη εμπλοκή της Τουρκίας στην επίθεση κατά του ρωσικού στρατού, η οποία έχει ξεσηκώσει μεγάλη οργή στο Κρεμλίνο και τους Ρώσους επιτελείς. 

Είναι γνωστό επίσης ότι ο ρωσικός στρατός ερεύνησε επισταμένα την πυραυλική επίθεση στην ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, η οποία, παρεμπιπτόντως, πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας είναι σίγουρο για την τουρκική εμπλοκή και τώρα προσπαθεί να βρει αδιάσειστα στοιχεία για να επικοινωνήσει με τους Τούρκους. 

Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Λαττάκεια, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από την επαρχία του Idlib, κοντά στην αεροπορική βάση Khmeimim. 

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου στη «ζώνη αποκλιμάκωσης», επιβεβαίωσαν ότι οι Τζιχαντιστές δεν ήταν αυτοί που εκτόξευσαν τους πυραύλους προς τις ρωσικές θέσεις σε καμία περίπτωση.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο Ρώσος αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε: "στις 19:45 ώρα Μόσχας στις 9 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις παρεμπόδισαν επίθεση στην αεροπορική βάση Hmeimim, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν εκτοξευτές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας”.

Γιώργος Μοτσάκος

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου