Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκικός δάκτυλος για αυτονομιστές στη Θράκη - "Παιδομάζωμα" με Σχολείο Βαλκάνιων Νέων

Το ύπουλο σχέδιο της Τουρκίας ξετυλίγεται Όπως φαίνεται, τα σχέδια της Άγκυρας για τη Θράκη μας, συνεχίζουν να παίρνουν μία ύπουλη τροπή. Είναι σαφές πως πρέπει επιτέλους κάποιος να αντισταθεί σε αυτά και να βάλει φραγμούς στις παράνομες δραστηριότητες, παράνομων συλλόγων και φορέων.

Την προπαγάνδα της Τουρκίας, συνεχίζει ο παράνομος σύλλογος “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”, ο οποίος έχει κηρυχθεί παράνομος και ως προς τη λειτουργία της και ως προς τους αντεθνικούς σκοπούς του. Αυτό βέβαια δε στάθηκε εμπόδιο στο να ιδρύσει “Σχολείο Βαλκάνιων Νεων”, που σκοπό έχει – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – “την προσωπική ανάπτυξη σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης”.

Ιδού η ανακοίνωση:


 

Προσωπική ανάπτυξη και θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι η ύλη θεμάτων του σχολείου και αίτηση μπορούν να κάνουν και μαθητές λυκείου.

Το πρότζεκτ αναμένεται να διαρκέσει επτά μήνες και κάθε εβδομάδα μια μέρα, συγκεκριμένα κάθε Σάββατο μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Εαν δεν υπήρχαν τα μέτρα προστασίας εναντίων του Covid19 τα μαθήματα θα γινόντουσαν δια ζώσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Η Βαλκανική “Εκπαίδευση” των Μουσουλμάνων της Θράκης

Είναι αυτονόητο, ότι η Τουρκία, εγκαινιάζει μία άλλη πολιτική πρακτική, αυτή της Βαλκανικής επέλασης, ονομάζοντας πλέον την μουσουλμανική νεολαία της Θράκης ως “Βαλκανική”, θέλοντας έτσι να υπερπηδήσει το εμπόδιο της άμεσης “τουρκοποίησης”, αναφέρει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης στο thracenews.gr.

Ενα διπλωματικό καθαρά τρικ, που εννοείται ότι “γοητεύει” τους έλληνες μουσουλμάνους νέους και τους προσεγγίζει στη λογική μιας ευρύτερης κατάταξης, και όχι αυτής καθ’ αυτής που είναι η τουρκική συνείδηση και όχι μόνο.

Η έννοια τώρα του “Σχολείου Βαλκάνιων Νέων” και μάλιστα διαδικτυακά, είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης και επίτευξης του στόχου, αφού τα θέματα που θα αναπτύσσονται θα περιέχουν ξεκάθαρα διπλωματικούς τακτικισμούς της Τουρκίας, άμεσης παρεμβατικότητας στη συνείδηση και στον τρόπο σκέψης των νέων μουσουλμάνων της Θράκης.

Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Τουρκία, η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν, γνωρίζουμε όλοι ότι θα απαγόρευε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του “σχολείου” και θα είχε κλείσει όλους τους λογαριασμούς σε social media και όχι μόνο!

Αντίθετα στην Ελλάδα, φαίνεται να το παρακολουθούν το θέμα με αρκετή “απάθεια”, να το υποβαθμίζουν σε βαθμό ανυπαρξίας και να μην αντιδρά κανείς, γι’ αυτή την νέα – ανευ προηγουμένου – επιχείρηση διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη και την ευρύτερη Νοτιοβαλκανική χρερσόνησο, μέσω της επιρροής στη νεολαία.

Δεν είναι τυχαίο που η Άγκυρα τον τελευταίο καιρό εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις για τη Δυτική Θράκη, τονίζοντας τη γνωστή προπαγάνδα περί "τουρκικής μειονότητας" που δε σέβεται η Ελλάδα. 

Μόλις πρις από λίγες ημέρες, με αφορμή τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1990 κατά τα οποία σημειώθηκαν επιθέσεις και βίαια επεισόδια στην Δυτική Θράκη, εθνικιστικοί κύκλοι της μειονότητας ανέφεραν σε επιστολή τους ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει ζητήσει συγνώμη μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα "εξέγερσης".

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου