Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΡΚΚ & YPG καίνε την Τουρκία από άκρη σε άκρη: Ξεκίνησε η αντεπίθεση των Κούρδων – Συναγερμός στην Άγκυρα.


Σε συναγερμό βρίσκονται οι τουρκικές αρχές με διάχυτη την οργή για την υλοποίηση κουρδικού σχεδίου πρόκλησης πυρκαγιών από σε άκρη της τουρκικής επικράτειας ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς κουρδικών χωριών και της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», σύμφωνα με άρθρο που πρώτοι μεταδώσαμε πριν μερικές ημέρες  από το pentapostagma.gr.
Το PKK έχει διεκδικήσει την ευθύνη για 27 ξεχωριστές πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος μετά την ανακοίνωση «ξηλώματος» Κούρδων δημάρχων του HDP, αναφέρει ο τουρκικός τύπος σήμερα.

Με τίτλους «στάχτες οι πνεύμονες της Τουρκίας ενώ χάνονται εκατοντάδες εκτάρια δασικής έκτασης, με το PKK να αναλαμβάνει την ευθύνη», παρουσιάζεται σχέδιο «εμπρησμού» των τουρκικών δασών από τους Κούρδους (σε Συρία και Τουρκία) με σκοπό να  πληγούν διάφοροι τομείς όπως ο τουρισμός, η οικονομία, κά .

Το σκεπτικό της επίθεσης των Κούρδων σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες ήταν η απομάκρυνση Κούρδων δημάρχων στους τρεις δήμους  που έλεγχε τον κουρδικό κόμμα  HDP και η πρόθεση επίθεσης στην Συρία με την ονομασία Κλάδο Ελαίας.


Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καεί 881 στρέμματα πευκοδάσους μόνο από τους Κούρδους, λένε οι Τούρκοι, στερώντας «πνεύμονες πρασίνου» από την χώρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο της AKSAM  Emin Pazarcı, «είμαστε σε μια εποχή που έχει έρθει η ώρα να λυθούν πολλά θέματα με τους Κούρδους. Αυτό που συνέβη δεν είναι κατανοητό και αποδεκτό! Η τρομοκρατική οργάνωση PKK προκαλεί δασικές πυρκαγιές στην τουρκική επικράτεια. Μερικοί κύκλοι θέλουν να καλύψουν αυτό το γεγονός: «Τα δάση μας καίγονται, και δεν μπορούμε να σβήσουμε»».

«Το PKK εφαρμόζει αυτή την τακτική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναλαμβάνει επικίνδυνες αντιδραστικές ενέργειες κάτω από διαφορετικά ονόματα. Έτσι, δίνει το απαραίτητο μήνυμα. Το PKK και το YPG είναι υπεύθυνα για τις επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας μας. Οι επιθέσεις εναντίον πολιτών, της οικονομίας, του τουρισμού και του περιβάλλοντος υλοποιούνται από αυτές τις οργανώσεις. Το έχουν κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν …

Το 2004, ίδρυσαν μια οργάνωση που ονομάζεται Γεράκια του Κουρδιστάν. Τα μέλη της εκπαιδεύτηκαν σε δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες . Υλοποιούσαν μαζικές  διαμαρτυρίες σε μητροπόλεις και τουριστικές περιοχές. Ανέλαβαν την ευθύνη για ενέργειες εναντίοναμάχων, όπως η σφαγή της Άγκυρας και η επίθεση του Beşiktaş.

Ο Murat Karayilan, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του PKK, εμφανίστηκε στην τηλεόραση τον Ιούλιο του 2016 και έκανε κάποιες δηλώσεις αναφέροντας του σκοτωμένους τρομοκράτες του ως «μάρτυρες», συνεχίζει ο Emin Pazarcı.

«Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι το PKK και το συριακό παρακλάδι τους το YPG, βρίσκονται πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών και διεγερτικών που γέμισαν την χώρα μας. Παγιδεύονται, πιάνονται, αλλά δεν το παραδέχονται με κανέναν τρόπο. Μπορούμε να δούμε εκείνους που καίνε τα δάση μας μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι το κάνουν.

Τα δάση μας είναι η κοινή παρουσία αυτής της χώρας. Όλοι μας οι πνεύμονες. Το μέλλον των παιδιών μας. Τα δάση μας βρίσκονται σήμερα σε μεγάλη επίθεση. Είναι επίσης σαφές από πού προέκυψε αυτή η επίθεση. Η χώρα πρέπει να αντιδράσει . Επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι και σιωπηλοί, πρέπει να σταθούμε μαζί!», καταλήγει ο ίδιος.

Μόνο που ο Τούρκος «δημοσιογράφος» φαίνεται να ξεχνά τι έκαναν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας του στην πατρίδα μας την Ελλάδα την δεκαετία του 1990, προκαλώντας φωτιές σε δεκάδες ελληνικά δάση στα νησιά.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου