Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ – «Κόλαση» στη Λιβύη: Δυνάμεις του LNA έπληξαν τουρκικά drones σε αεροπορικές επιδρομές – Πλήρης καταστροφή στο αεροδρόμιο Ζουάρα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ένοπλη διαμάχη στη Λιβύη μεταξύ των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και των κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Σε νέα επιδρομή του LNA στο αεροδρόμιο Ζουάρα, στόχο αποτέλεσαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανήθικη συμμετοχή της Τουρκίας στη Λιβυκή διαμάχη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έπληξαν τουρκικά drones κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα.

Στόχο των αεροπορικών επιδρομών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, αποτέλεσαν τουρκικά drones, τα οποία βρίσκονταν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα, στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ έπληξαν δύο υπόστεγα αεροσκαφών, στο εσωτερικό του αεροδρομίου, καταστρέφοντάς τα πλήρως.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, υπενθυμίζει το Sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και των δυνάμεων που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, κλιμακώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, όταν ο LNA κατέρριψε τουρκικής κατασκευής drone της GNA (Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας), η οποία υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο εκπρόσωπος του LNA εξήγησε ότι τα τουρκικά drones χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση της GNA για την ανακατάληψη της – στρατηγικής σημασίας – πόλης του Γκαργιάν, στα νότια της Τρίπολης.

Τον Απρίλιο, ο LNA ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου της Τρίπολης, έχοντας καταφέρει να καταβάλλει μία σειρά τοποθεσιών στον δρόμο προς τη λιβυκή πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου