Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Παντού Ελλάδα: Χόρεψαν τσάμικο... στο Γκόρκι Παρκ στην Μόσχα


Ελληνικές σημαίες και ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής «πλημμύρισε» το πάρκο Γκόρκι, στη Μόσχα, αυτό το καλοκαίρι, αφού από τις 9 Ιουνίου και κάθε Κυριακή έως τις 25 Αυγούστου στηνόταν εκεί μια μεγάλη «γιορτή» και Έλληνες, Ρώσοι και όλες οι φυλές του κόσμου που επισκέπτονται τη ρωσική πρωτεύουσα επιδίδονταν σε λογής λογής ελληνικούς χορούς.
Υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Αντώνη Ντάλα, οι λάτρεις της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης αλλά και όσοι θέλησαν να πάρουν μια «γεύση» από Ελλάδα μάθαιναν ζεϊμπέκικο, χασάπικο, καλαματιανό, τσάμικο, ικαριώτικο, αλλά και ποντιακούς και κρητικούς χορούς.

«Με στόχο την προβολή του ελληνικού και ποντιακού πολιτισμού στη Μόσχα και τη Ρωσία γενικά, αποφασίσαμε στον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας να οργανώσουμε στο ιστορικό πάρκο Γκόρκι, στην καρδιά της Μόσχας, δημόσια μαθήματα ελληνικών χορών», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ίννα Σεφ, εκτελεστική διευθύντρια του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας.

Η ίδια δεν έχει ελληνική καταγωγή, αλλά νιώθει -όπως λέει- Ελληνίδα, αφού σπούδασε στο περίφημο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας κλασική φιλολογία και αγάπησε τόσο τα αρχαία, όσο και τα νέα ελληνικά, τα οποία έμαθε άπταιστα! Δίδαξε αρχαία και νέα ελληνικά και αρχαία ελληνική γραμματεία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και συνέβαλε στο να αγαπήσουν τον διαχρονικό ελληνισμό, τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας εκατοντάδες νέοι που παρακολουθούσαν τα μαθήματά της.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου