Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η Τουρκία μετατρέπει σε αποικία της τη Λιβύη - Γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει το καθεστώς της Τρίπολης;


Τους τελευταίους μήνες συντελείται ένα σιωπηλό έγκλημα στη Λιβύη κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος, καθώς η Άγκυρα μετατρέπει σιγά-σιγά την Λιβύη σε αποικία της. 
Το εξοργιστικό είναι ότι αυτό συμβαίνει με την σιωπηλή συναίνεση της χώρας μας η οποίας έχει αναγνωρίσει το καθεστώς της Τρίπολης το οποίο στηρίζει με όπλα, τεχνογνωσία, χρήματα και προσωπικό η Τουρκία(!) και είναι ο βασικός λόγος που στέκεται ακόμα όρθιο.

Η Άγκυρα «πατάει» στο γεγονός πως η κυβέρνηση GNA των τζιχαντιστών (γιατί πολλοί από αυτούς είναι τζιχαντιστές) είναι αναγνωρισμένη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ

Η Τουρκία στηρίζει την κυβέρνηση GNA για δύο λόγους: ο πρώτος και αυτός που ενδιαφέρει άμεσα τη χώρα μας είναι η ΑΟΖ. Η Τουρκία θέλει να ανακηρύξει από κοινού ΑΟΖ με τη Λιβύη η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν της μόνον τις ηπειρωτικές ακτές Τουρκίας - Λιβύης. Τα διάσπαρτα στην περιοχή ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένης και της Κρήτης, θα αγνοηθούν παντελώς. Θα αφεθεί σε αυτά μόνον αιγιαλίτιδα ζώνη εύρους 6 ν. μιλίων.


Ο δεύτερος λόγος είναι το πετρέλαιο της Λιβύης, το οποίο είναι το καλύτερης ποιότητας και πλέον οικονομικής εξόρυξης στο πλανήτη, αν συνυπολογίσουμε το Ιράν και το Ιράκ έχουν πετρέλαιο για τα επόμενα...100 χρόνια.

Η Ελλάδα έπρεπε να άρει την αναγνώριση στο καθεστώς της Τρίπολης και να αναγνωρίσει σαν νόμιμο εκπρόσωπό της τον Χαφτάρ.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως η Ρωσία είναι «αντίπαλος» (οι κάποιοι θέλουν να είναι) της Ελλάδος, η Ιορδανία, τα ΗΑΕ που έχουν αναγνωρίσει τον Χαφτάρ είναι εξαιρετικά φιλικά κράτη, το ίδιο και ή Αίγυπτος, η νο 1 σύμμαχος της Ελλάδος αυτή τη στιγμή στην Αν. Μεσόγειο και χώρα στο αμερικανικό «μπλοκ».

Άρα έχουμε και συμφέρον και νομιμοποίηση να άρουμε την αναγνώριση από το καθεστώς της Τρίπολης και να αναγνωρίσουμε τον Χαφτάρ ως νομίμο εκπρόσωπο της Λιβύης ειδάλλως παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκιάς.

Αφού η Άγκυρα δοκίμασε στο λιβυκό έδαφος - το οποίο εντάσσεται πλέον στη νεοθωμανική αυτοκρατορία- από τεθωρακισμένα, UAV , μέχρι και όπλα λέιζερ(!) έρχεται τώρα να δοκιμάσει το εκπληκτικών δυνατοτήτων αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου B737 Mesa.(κωδικός ΝΑΤΟ  Ε-7Τ)

Όπως αποκαλύπτει δημοσιογράφος τα τουρκικά ιπτάμενα ραντάρ Ε-7Τ τα οποία απογειώνονται από την χρησιμοποιούνται για να παρεμβάλουν με την τεράστια πανίσχυρη κεραία τους την ζεύξη ελέγχου των κινεζικών αεροχημάτων κρούσης Wing Loong II σηματοδοτώντας την έναρξη χρήσης των Ε-7Τ σε επιθετικές αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου.

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου