Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Τουρκία: «Απίστευτο, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα γιόρτασε την ανεξαρτησία της Ελλάδας!»

Μια «σκανδαλώδης γιορτή έλαβε χώρα στην πρεσβεία στην Αθήνα», γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα γιόρτασε την 25η Μαρτίου Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που τιμάται με τη σφαγή κατά των Τούρκων, στον λογαριασμό της στο Twitter. 

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, δήλωσε: «Είναι κρίμα».

«Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας με την ευκαιρία της εθνικής τους εορτής», ανέφερε στα αγγλικά ο επίσημος λογαριασμός της τουρκικής πρεσβείας στο Twitter. 

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο «πατέρας» της ‘γαλάζιας πατρίδας’, δήλωσε ότι η εν λόγω θέση ήταν «ντροπιαστική». 

Όπως είπε στην αρχή νόμισε ότι ο λογαριασμός ήταν ψεύτικος και μετά εξεπλάγη όταν είδε τον επίσημο λογαριασμό. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα δεν γιόρτασε την ημέρα της ανεξαρτησίας της Τουρκίας.

 «Η τουρκική μας πρεσβεία στην Αθήνα γιορτάζει την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική κυριαρχία. Είναι ντροπιαστικό. Καμία αμοιβαιότητα! Η Ελλάδα δεν εκπέμπει μηνύματα στις ειδικές ημέρες της Τουρκίας. Τότε γιατί στέλνει η πρεσβεία μας;

Μεγάλη έκπληξη στον ελληνικό Τύπο

Ο απόστρατος ναύαρχος  Τζεμ Γκιουντενίζ αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. 

Το μήνυμα του Τσαβούσογλου λέει ότι είναι «σίγουρος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθούν περαιτέρω στο μέλλον και ότι είναι αποφασισμένος να συμβάλει περισσότερο στον αναδυόμενο νέο δυναμισμό», που θεωρήθηκε ως έκπληξη για την ελληνική γιορτή στον ελληνικό Τύπο.

Η σφαγή της Τριπολιτσάς…

Ο Μάρτιος του 1821, που γιορτάζεται ως η «ημέρα της ανεξαρτησίας» από την Ελλάδα, θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Τον Μάρτιο του 1821 ξέσπασε ελληνική εξέγερση στα νότια της Πελοποννήσου. Οι αντάρτικες συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία παίζει στρατηγικά σημαντικό ρόλο στον Μορέα και όπου ζούσαν μαζί Τούρκοι, Έλληνες και Εβραίοι. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, οι πολίτες σφαγιάστηκαν με βασανιστήρια χωρίς διακρίσεις μεταξύ γυναικών και παιδιών. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών πήρε τη θέση της ως μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως «Σφαγή της Τριπολιτσάς», γράφει η Sozcu.

The Hellenic Information Team 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου