Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

“Αγκάθι” στα μάτια τους ο μεγαλύτερος ναός της Χριστινοσύνης-Τούρκος πολιτικός ζητά ολοκληρωτική μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Οι αγκαλιές και οι φιλίες με τους Τούρκους, θα κρατήσουν πολύ λίγο, όσο θα χρειαστεί η Άγκυρα να αναρρώσει από τις συνέπειες του σεισμού

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, Έλληνες Αρχαιολόγοι είχαν απευθυνθεί προς την UNESCO, θεωρώντας ορθώς, ότι είναι δυσοίωνο μέλλον για την Αγία Σοφία μετά τη μετατροπή της σε τζαμί.

Σήμερα ο Τούρκος πολιτικός Τεμέλ Καραμολάογκλου, επικεφαλής του Κόμματος της Ευτυχίας, δημοσίευσε ένα μήνυμα πρόκληση για ολόκληρο τον ελληνισμό.

«Η Αγία Σοφία, όταν έρθουμε στην εξουσία, θα ανοίξει με πραγματικούς όρους», είπε ο ίδιος.

Ο ίδιος μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το όραμα του για τον μεγαλύτερο ναό της Χριστιανοσύνης που είναι “ αγκάθι” στα μάτια πολλών ακραίων ισλαμιστών στην γειτονική χώρα.

Όλοι αυτοί, αποτελούν μια μεγάλη και ισχυρή πληθυσμιακή ομάδα στην Τουρκία, η οποία αναπολεί την Οθωμανική περίοδο, ενώ έχει στόχο να καταστρέψει οτιδήποτε δεν έχει “ τουρκική καταγωγή”.

Στην ανάρτησή του, ο Καραμολάογκλου, ανέφερε ότι: «Όταν έρθουμε στην εξουσία, η Αγία Σοφία θα ανοίξει σε πραγματικούς όρους. Θα ξαναβρεί την ψυχή της.

Αν η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της κατάκτησης, το σύμβολο του Φατίχ είναι η δικαιοσύνη”.

Χωρίς να προσδιορίζει ο ίδιος ακριβώς τι εννοεί, κατανοούμε ότι πρόκειται για σχέδιο το οποίο αφορά την απαλοιφή οτιδήποτε θυμίζει χριστιανική εκκλησία, όπως κάλυψη τοιχογραφιών, εικόνων, ενώ θα έχουμε και δομικές παρεμβάσεις σε ορισμένα σημεία, ώστε εσωτερικά τουλάχιστον να μην θυμίζει σε τίποτα το αρχαίο βυζαντινό παρελθόν της.

Οι Τούρκοι θεωρούν την Αγία Σοφία ως τρόπαιο του Μωάμεθ του Πορθητή, και έτσι την έχουν κατατάξει στα όποια σχέδια τους, με στόχο την ολοκληρωτική αλλοίωση της ιστορίας ενός ναού που εγκαινιάστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό στις 27 Δεκεμβρίου του 537.

Για την ήδη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από τον Ερντογάν, έχουμε ναι μεν συμπαράσταση λεκτικού τύπου από την δύση, αλλά ουσιαστικά τίποτα χειροπιαστό.

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά δεν αντέδρασε σε κανένα σημείο της μετατροπής σε Τζαμί, για να μην χαλάσουν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις, ενώ υπήρχε και αντιπαλότητα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο λόγω της εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο ελληνισμός οφείλει να θέτει το θέμα της Αγίας Σοφίας σε διμερές επίπεδο συνεχώς, ενώ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς θα πρέπει να στέλνουμε αιτήματα για καταστροφή παγκόσμιας κληρονομιάς, και αλλοίωση του χριστιανικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας από την τουρκική κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι τηρώντας προκλητική στάση, μας κουνούν το δάκτυλο στην χώρα μας για Τζαμιά της Οθωμανικής περιόδου, τα οποία αναπαλαιώνουμε με χρήματα της ΕΕ, ενώ οι ίδιοι έχουν κάνει Τζαμιά Τρεις  ναούς με το όνομα Αγία Σοφία, και παρουσιάζουν τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στην Μικρά Ασία ως επιτεύγματα των " παλαιών ανθρώπων της Ανατολής", ή ως ρωμαικά.  

Οι αγκαλιές και οι φιλίες με τους Τούρκους, θα κρατήσουν πολύ λίγο, όσο θα χρειαστεί η Άγκυρα να αναρρώσει από τις συνέπειες του σεισμού, και μετά θα επανέλθει δριμύτερη και πιο επικίνδυνη από ποτέ, λόγω των σχεδίων της κατά Ελλάδος-Κύπρου.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου