Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Γαλλία: Δέχθηκαν Κούρδους στη γαλλική Βουλή - Ο εκνευρισμός της Άγκυρας

Πριν από λίγο καιρό, δριμεία επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν με αιχμές κατά της Ελλάδας είχε εξαπολύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε η Τουρκία προς τη Γαλλία μετά από την υποδοχή Κούρδων στη γαλλική Βουλή.

Εστία αντιπαράθεσης άνοιξε και πάλι ανάμεσα σε Παρίσι και Άγκυρα. Με τις διμερείς σχέσεις να περνούν κατά καιρούς από φάσεις αναταράξεων, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αιτία της διαμαρτυρίας της Τουρκίας είναι η κίνηση τη γαλλικής Βουλής να υποδεχθεί μέλη των Κούρδων της βόρειας Συρίας (YPG).

Το YPG - οι Μονάδες Προστασίας του Λαού - είναι μια κυρίως Κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία που - υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ - βοήθησε στην ήττα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πριν από λίγο καιρό, δριμεία επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν με αιχμές κατά της Ελλάδας είχε εξαπολύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει τα προσόντα να ηγηθεί του κράτους» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Κοιτάξτε, σήμερα εκμεταλλεύονται τις αφρικανικές χώρες. Το Μάλι βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ρήξης με τη Γαλλία».

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου