Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων για την (δήθεν) Μακεδονική γλώσσα

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων «ΚΟΙΝO ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» (WORLD CONFEDERATION OF PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION  «MACEDONIANS  COUNCIL») με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Μαρτίου 2023 (Αριθ. Πρωτ.: 2/2023), αναφέρεται στην δικαστική απόφαση απόρριψης των προσφυγών κατά ενός (προφανώς κατευθυνόμενο  από ισχυρούς «προστάτες») Σλαβικού σωματείου που επιμένει να παρουσιάσει μέσα στην Ελλάδα μια Σλαβο-Βουλγαρική διάλεκτο σαν (δήθεν) «Μακεδονική γλώσσα», βασιζόμενο στην ανιστόρητη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Υπενθυμίζεται ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» επικυρώθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο στις 25 Ιανουαρίου 2019, παρά την πλήρη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, χωρίς δημοψήφισμα (όπως έκαναν ακόμα και οι Σκοπιανοί) και με την βοήθεια ξαφνικά «φωτισθέντων» βουλευτών (Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, παρά την αντίθετη θέση των ΑΝΕΛ) που εγκατέλειψαν το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, προκειμένου να συμπληρωθεί η αριθμητική «πλειοψηφία» έγκρισης της συμφωνίας που προώθησε ο «Μιχαήλ Αντρέγεβιτς Σουσλόφ».

Η δραστήρια κινητοποίηση των ανά τον κόσμο Παμμακεδονικών Ενώσεων στοχεύει στην υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας την οποία κατακρεούργησε το επίσημο Ελληνικό κράτος υπογράφοντας το 2018, ερήμην ενός ολόκληρου λαού, αδιανόητες δεσμεύσεις με «συνοπτικές» και αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Παγκόσμιας  Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων το οποίο προσυπογράφουν οι Γεώργιος Κοσμίδης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας και Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας), Γεώργιος Δημητρακόπουλος (Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά), Χρήστος Καράτζιος (Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά), Αμύντας Παπαθανασίου  (Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Ν. Αφρικής ,Ιωάννης Γκέγκας (Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Γερμανίας), Θωμαΐς Κακούλη (Πρόεδρος Μακεδονικού  Σύλλογου Ιρλανδίας) και Δημήτριος Γιουματζίδης (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων – Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος), έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 το πρωτοδικείο Φλώρινας με απόφασή του απέρριψε την ανακοπή, την τριτανακοπή και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έγιναν, στην δικάσιμο της 2ας Φεβρουαρίου 2023, κατά της αναγνώρισης σλαβικού σωματείου με επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα».

Η απόφαση, βασιζόμενη κυρίως στην Συμφωνία των Πρεσπών, νομιμοποιεί, εντός Ελλάδος, την διδασκαλία της σλαβικής γλώσσας του γειτονικού κράτους, που την ονομάζουν ανιστόρητα «Μακεδονική».

Γίνεται πλέον κατανοητό, και στον πλέον δύσπιστο, ότι σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών εκτός της νομιμοποίησης διδασκαλίας «Μακεδονικής γλώσσας» διαφορετικής από την αρχαία Ελληνική, πού ήδη έγινε με την παραπάνω απόφαση, αύριο θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση σλαβικής «Μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος, με ορατή πλέον και την πιθανότητα υλοποίησης του σκοπιανού ιδεολογήματος της «Μεγάλης Μακεδονίας» που θα συμπεριλαμβάνει και Ελληνικά εδάφη. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή του «Βόρεια» στην ονομασία του γειτονικού κράτους που παραπέμπει στην ένωση με την «Νότια», την πραγματική Μακεδονία, σε ένα κράτος με επίσημη γλώσσα και ιθαγένεια την σλαβική «Μακεδονική».

Δυστυχώς, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, κομματικά στελέχη και δημοσιογράφοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ γνωρίζουν τα παραπάνω αποφεύγουν να μιλήσουν για να μην κακολογήσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και χάσουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις τους.

Επειδή η σλαβοποίηση του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού και ο κίνδυνος απόσχισης της Μακεδονίας από τον Ελληνικό κορμό, που υποβοηθείται από την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αφορά μόνον εμάς τους Μακεδόνες, αλλά όλους τους Έλληνες, καλούμε όλους όσους νιώθουν Έλληνες και όχι κομματικοί οπαδοί, στις επερχόμενες εκλογές, να ψηφίσουν με πατριωτικά και όχι με κομματικά κριτήρια.

International Hellenic Association

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου