Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Στο στόχαστρο η Κρήτη! Τουρκικά μαχητικά αναζητούσαν του S-300- Παταγώδης αποτυχία για την Άγκυρα

Ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη

Πολλές ερμηνείες υπάρχουν για την πρόσφατη κλιμάκωση των Τούρκων στο Αιγαίο, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο. Ωστόσο, το επιχειρησιακό βάρος των χθεσινών παραβιάσεων του ΕΕΧ, έχει επίκεντρο την Κρήτη και συγκεκριμένα τις θέσεις κρίσιμων οπλικών συστημάτων που βρίσκονται στο στρατηγικό νησί της ΝΑ Μεσογείου.

Άμεσα βέβαια υπήρξε αποδοχή ήττας και ανικανότητας, καθώς τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως Ελληνικά αεροσκάφη F-16 “κλείδωσαν” στο στόχαστρο τους τα μαχητικά μας.

Στην αποκάλυψη του γιατί τα τουρκικά αεροσκάφη κατά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τρίτης, 23/08/2022, έδωσαν ιδιαίτερο «βάρος» στην περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου προχώρησε η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega.

Συγκεκριμένα δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο διπλωματικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης, οι υπερπτήσεις αυτές, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός για το βασικό σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη για να αναζητήσουν τις θέσεις των S-300. Ωστόσο το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του, καθώς αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Όπως γράφαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα με άγριο «ξύλο» στο Αιγαίο με 8 αερομαχίες Ελλήνων και Τούρκων δίπλα στην Κρήτη!

Η Τουρκία βάζοντας για μια ακόμη φορά σε λειτουργία την μονταζιέρα προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις με την αναχαίτιση που έγινε από ελληνικά μαχητικά σε τουρκικά που επιχείρησαν να… «πουλήσουν» προστασία στα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, την πτήση των οποίων αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, προχώρησε σε διαρροές λέγοντας πως ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τα δικά της, τα οποία συνόδευαν τα αμερικανικά αεροσκάφη, λοκάροντάς τα στα ραντάρ και έτσι υποχρεώθηκαν να απαντήσουν προχωρώντας σε αντίστοιχη ενέργεια… 

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναλύσαμε επίσης τι δείχνουν οι μαζικές παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά F-16, UAV και λοιπά εναέρια μέσα στο Αιγαίο.

Η Τουρκία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της χώρας μας και ειδικότερα της πολεμικής αεροπορίας μας, ενώ από την άλλη προβαίνει σε ηλεκτρονική και οπτική αποτύπωση του Αιγαίου καθώς και σε ηλεκτρονική αποτύπωση των αμυντικών δυνάμεών μας στα νησιά μας.

Τα στοιχεία τα οποία συλλέγει με τα προαναφερθέντα εναέρια μέσα, επιχειρεί να τα διασυνδέσει με τα δεδομένα από τα επίγεια ραντάρ της, τα 4 ιπτάμενα ραντάρ της, Boeing 737 AEW&C Peace Eagle και με πληροφοριακό υλικό από πλοία του πολεμικού ναυτικού της, επιχειρώντας έτσι τη διαλειτουργικότητα των μέσων της, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την απόδοση των πληγμάτων σε βάρος της χώρας μας σε καιρό επιχειρήσεων.

Παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες ρουτίνας με σκοπό να μας αιφνιδιάσει, αλλά και κόπωση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, καθώς και φθορά στα οπλικά μας συστήματα και υλικά.

Τέλος, οι μεγάλοι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών F-16 που βγαίνουν στο Αιγαίο, υποδηλώνουν εξάσκηση στην απόκτηση τοπικής αεροπορικής υπεροχής.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου