Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Κύπρος: Η Eni ανακάλυψε ένα από τα «μεγαλύτερα κοιτάσματα του κόσμου» στο οικόπεδο 6!

«Είναι τεράστιο» λέει η La Repubblica  Η ιταλική εταιρία υδρογονανθράκων Eni ανακοίνωσε μαζί με την γαλλική TotalEnergies με την οποία και έχει δημιουργήσει κοινοπραξία εντόπισε αποθέματα φυσικού αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στο οικόπεδο 6 και έχει ήδη χαρακτηριστεί από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica ως «ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του κόσμου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είναι τεράστιο»!

Το κοίτασμα στο οικόπεδο 6 ονομάσθηκε Cronos και βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων.

Θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να μπορέσει να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του.

Προσθέτει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να αυξηθεί η ενεργειακή αυτονομία της Ιταλίας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Η La Repubblica αναφέρει παράλληλα ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος να περνά από την Κύπρο και να φτάνει στην Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες της ΕΕ.

Η ανακάλυψη αυτή έρχεται μετά την ανακάλυψη στο Calypso-1 που έγινε στο ίδιο οικόπεδο, το 2018.

Σχεδιάζεται η γεώτρηση ενός ακόμη κοιτάσματος στο οικόπεδο 6, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν σημαντικοί επιπρόσθετοι πόροι και να αξιολογηθούν οι καλύτερες επιλογές ανάπτυξης.

Οι δύο εταιρείες έχουν από κοινού ποσοστό 50% στο οικόπεδο 6.

“Αυτή η επιτυχημένη έρευνα στο Cronos-1 είναι μια ακόμη απεικόνιση του αντίκτυπου της στρατηγικής μας εξερεύνησης που εστιάζει στην ανακάλυψη πόρων με χαμηλό τεχνικό κόστος και χαμηλές εκπομπές άνθρακα, για να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρόσθετων πηγών εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη”, δηλώνει ο Kevin McLachlan, αντιπρόεδρος στην TotalEnergies.

DefenceNet
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου