Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Φανατίζουν την νέα γενιά κατά Ελλάδος-Στα τουρκικά λύκεια διδάσκεται το μάθημα “Εθνική Άμυνα” από Τούρκο Αξιωματικό

Έχουν γαλουχηθεί γενιές ολόκληρες στην Τουρκία τα δήθεν "δικαιώματα" της Άγκυρας σε " Γαλάζια Πατρίδα-Τουρκολιβυκό μνημόνιο-νησιά του Αιγαίου" κ.ά.

Στα τουρκικά λύκεια υπάρχει συγκεκριμένο μάθημα το οποίο διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες της γειτονικής χώρας, και το οποίο  αφορά την “εθνική ασφάλεια-άμυνα”, και διδάσκεται από εν ενεργεία αξιωματικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με όλες τις συνέπειες αυτής της κίνησης για τους μαθητές.

Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι η εισαγωγή των Τούρκων μαθητών σε έννοιες  όπως η άμυνα της χώρας, η προάσπιση των τουρκικών "κυριαρχικών δικαιωμάτων ( Γαλάζια Πατρίδα, Κατεχόμενα, εισβολε σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και ο πόλεμος κατά των Κούρδων).

Σύμφωνα με τουρκική πηγή, “το μάθημα αυτό περί εθνικής άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας ως τομέας όπου συνδυάζονται στρατιωτική θητεία, αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα στην Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια.

Ο κύριος λόγος που το μάθημα αυτό για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλές στην Τουρκία είναι ότι τα μαθήματα αυτά είναι δικαίωμα και καθήκον.

Εκεί Τούρκοι αξιωματικοί εξηγούν στα παιδιά τη νομιμότητα της πρακτικής της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Τουρκία.

Επιπλέον, τα σχολικά βιβλία χρησιμοποιούνται από Αξιωματικούς του στρατού για να “εξηγούν” τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Η προετοιμασία και η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων, υλοποιείται από στρατιωτικούς που σημαίνει επίσης ότι ο στρατός σχετίζεται άμεσα με την πολιτική ζωή.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η φιγούρα του Αξιωματικού-δασκάλου στην τάξη γίνεται ακόμα πιο αξιοσημείωτη.

Τονίζεται ότι το περιεχόμενο των μαθημάτων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις στρατιωτικές ανάγκες της περιόδου.

Εκεί οι Τούρκοι μαθητές κατηχούνται στον ιδεολογικό αγώνα ενάντια σε «εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς» με τα μαθήματα Εθνικής Ασφάλειας ( για παράδειγμα μαθαίνουν για την οργάνωση FETO).

Ενώ τα σημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, Θα πρέπει να είναι σε επίπεδο που να αντικατοπτρίζει τις πολιτικές για την τουρκική νεολαία και την εκπαίδευση της στην Τουρκία”, καταλήγει το άρθρο. 

Αν σε αυτά μαθήματα προσθέσουμε και την τεράστια προπαγάνδα που υλοποιείται στα τουρκικά πανεπιστήμια, θα πάρουμε μια εικόνα με το τι ακριβώς έχει γαλουχηθεί ένα μεγάλο μέρος των 20 εκατ. νέων Τούρκων  στην χώρα αυτή.

 Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε σχετικά πρόσφατο συνέδριο στην Ανδριανούπολη, ξεκινώντας την ομιλία του για την ίδρυση του σημερινού ελληνικού κράτους "κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία", το μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Αναπλ. Δρ. Nilüfer Erdem έκανε την παρουσίασή της με θέμα «Ελλάδα μεγάλη Ιδέα».

Η Nilüfer Erdem ανέφερε χαρακτηριστικά , "μετά την ίδρυση του πανεπιστημίου Αθηνών, όλοι οι Έλληνες που ζούσαν στην Ανατολία και τη Θράκη έγιναν φοιτητές για να σπουδάσουν σε αυτό το πανεπιστήμιο.

Επομένως, οι Έλληνες που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετέφεραν ό,τι έμαθε η ελληνική νεολαία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ανατολία και σε όλη τη Θράκη διαχρονικά.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης της ελληνικής νεολαίας.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα εξήγαγε την ιδεολογία της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσω αυτών των νέων ανθρώπων.

Από την άλλη, η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας συνδέθηκε με το ελληνικό κράτος και συνεχίστηκε αδιάκοπα. Με αυτό τον τρόπο λανσαρίστηκαν και μπήκαν τα θεμέλια της Μεγάλης Ιδέας». 

Με αυτά τα ευφυολογήματα, έχει γαλουχηθεί και εκπαιδευτεί ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής  σπουδάζουσας νεολαίας, και αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας σίγουρα ως ελληνισμός στο μέλλον.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι μαθητές γαλουχούνται σε μια τρυφερή ηλικία στα εθνικιστικά τουρκικά ιδεώδη, σε φανταστικά ιδεολογήματα περί “Γαλάζιας Πατρίδας-Τουρκολιβυκό μνημόνιο, ελληνική επεκτατικότητα), ώστε να στηρίζουν αυτές τις θεωρίες όπου και να μεταβούν για σπουδές στην συνέχεια, εντός Τουρκίας ή εκτός.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την θρησκευτική κατήχηση που λαμβάνουν πολλοί Τούρκοι μαθητές σε άλλα θρησκευτικά Λύκεια, το νεο-Οθωμανικό θεώρημα του καθεστώτος Ερντογάν, έχει μεταλαμπαδευτεί σε χιλιάδες Τούρκους μαθητές από το 2001 που ανέλαβε αυτός την εξουσία μέχρι σήμερα.    

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου