Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τουρκία: Ο πρέσβης της Σουηδίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για υποστήριξη των Κούρδων .

Μετά την σκανδαλώδη συνάντηση του Σουηδού υπουργού Άμυνας Peter Hultqvist με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK/YPG,  κλήθηκε ο πρέσβης της Σουηδίας στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει η τουρκική Haberler.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρέσβης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την υποστήριξη που δόθηκε σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από διπλωματικές πηγές,  καταδικάστηκε έντονα η συνάντηση του υπουργού της Σουηδίας με τους ηγέτες της τρομοκρατίας και ‘βλάφθηκαν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις’.

Τι έγινε;

 Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Peter Hultqvist συνομίλησε με τον Φερχάτ Αμπντί Σαχίν, τον λεγόμενο γενικό διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG / PKK, που χρησιμοποιούν το όνομα «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», και εξέφρασε την υποστήριξή του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με την τηλεδιάσκεψη, ο Σουηδός υπουργός Hultqvist είπε τα εξής στη συνάντηση:

«Ως Σουηδία, (με το YPG / PKK) είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να σας βοηθήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να βρούμε μια λύση για τα κέντρα κράτησης και τους κρατουμένους. Προσωπικά, εργάζομαι για την κατασκευή νέων και βελτιωμένων κέντρων κράτησης και βελτίωσης των συνθηκών στα παλιά κέντρα. Θα συζητήσω το ζήτημα με την κυβέρνηση και τους συμμάχους μου», είπε.

Ο Hultqvist δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την κυβέρνησή του για να στείλει εκπροσώπους στις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας για να υποστηρίξει τη λεγόμενη αυτόνομη διοίκηση του YPG / PKK

Όντας μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν το YPG / PKK, η Σουηδία στέλνει τακτικά επίσημες αντιπροσωπείες στις κατεχόμενες περιοχές στην ανατολική Συρία και συνομιλεί με τρομοκράτες ηγέτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Anadolu από τοπικές πηγές, η Σουηδία δημιούργησε γραφείο συνδέσμου στην περιφέρεια Malikkiye της επαρχίας Haseke στη βορειοανατολική Συρία.

Το γραφείο, το οποίο αναμένεται να αναλάβει το έργο της διασφάλισης του συντονισμού μεταξύ της σουηδικής κυβέρνησης και του οργανισμού, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Παρέχοντας οικονομική υποστήριξη στις λεγόμενες αυτόνομες διοικήσεις του YPG / PKK, η Σουηδία υποστηρίζει επίσης έργα υποδομής στην περιοχή μέσω οργανισμών βοήθειας.

Haberler

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου