Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Συγχαρητήρια της Μολδαβής Προέδρου στην ΠτΔ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε επικοινωνία με την Μολδαβή ομόλογό της Maia Sandu, η οποία την συνεχάρη θερμά για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η κυρία Sandu εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των καλών διμερών σχέσεων, ενώ έδωσε έμφαση στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η μολδαβική κοινότητα που διαμένει στη χώρα μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μολδαβία ως προς την πάταξη της διαφθοράς. Τέλος, ζήτησε αλληλεγγύη από τα κράτη-μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που πλήττει την χώρα της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για τις ευχές, επισημαίνοντας ότι τις δύο χώρες ενώνουν ιστορικοί δεσμοί και ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά πως η προσωρινή έδρα της Φιλικής Εταιρείας, πριν από την Επανάσταση, ήταν στο Κισινάου.

Συμφώνησε, επίσης, ότι υπάρχει χώρος για ενίσχυση και εντατικοποίηση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων των δύο χωρών. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της Μολδαβής Προέδρου, τονίζοντας ότι η πρόσφατη εκλογή της στο ύπατο αξίωμα της χώρας αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες του μολδαβικού λαού για μια καλύτερη ζωή, βασισμένη στις αξίες της δημοκρατίας.

 Συμμερίστηκε, τέλος, την ανησυχία της κυρίας Sandu για την εξέλιξη της πανδημίας και εξέφρασε την κατανόησή της για το πρόβλημα προμήθειας εμβολίων που αντιμετωπίζει η Μολδαβία καθώς, όπως τόνισε, οι εμβολιασμοί αποτελούν τη μόνη λύση για την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα.

I ELLADA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου