Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Άγκυρα: «Αν ο Μπάιντεν αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων θα ζητήσουν εδάφη και λεφτά»..Μετά ακολουθει των Ελλήνων ,των Ασσυρίων. των Κούρδων.και αναβίωση των Σερβών.

Μεγάλη είναι η αγωνία παγκοσμίως για το αν εν τέλει ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνωρίσει επισήμως την Γενοκτονία των Αρμενίων και αν τελικά την χαρακτηρίσει ακριβώς με αυτήν την λέξη.

Διότι στην λέξη κρύβονται οι λεπτομέρειες.

Ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ Τζαν Ντουντάρ λέει χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο twitter «Αν ο Μπάιντεν μιλήσει για γενοκτονία τότε τα αμερικανικά δικαστήρια θα κινητοποιηθούν κατά της Τουρκίας. Ενδεχομένως θα σταματήσει η λειτουργία των τουρκικών τραπεζών στην Αμερική. Θα αυξηθεί η πίεση προς την Τουρκία από Αμερικανούς πολίτες αρμενικής καταγωγής για πληρωμή αποζημιώσεων».

Αν αναγνωριστεί η Γενοκτονία ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την Τουρκία

Λέει μάλιστα πως θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Τ.Μπάιντεν, σήμερα. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον, γιατί σίγουρα θα προκύψουν πολλές ειδήσεις.

«Η χώρα βρίσκεται σε τανάλια από τις ΗΠΑ επειδή αγοράσαμε τους S-400 από την Ρωσία και από την ίδια την Ρωσία επειδή πουλήσαμε UAV στην Ουκρανία».

Παραδέχεται δηλαδή ότι η Τουρκία πληρώνει το «διπλό παιχνίδι» με όλους, γιατί είναι ζήτημα χρόνου να σε καταλάβουν…

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανοίγει τον δρόμο όχι μόνο για τις αποζημιώσεις αλλά ανοίγει ζήτημα και για υφαρπαγή των αρμενικών εδαφών και συνεπώς τα εδάφη τους είναι «κλεμμένα» από τους Τούρκους.

Ανοίγει ο δρόμος και για την Γενοκτονία Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων, όπως και των Ασσυρίων

Την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος για να αναγνωριστούν διεθνώς και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, που αποτελούν το «βαρόμετρο», η Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων, η Γενοκτονία των Μικρασιατών Ελλήνων αλλά και η Γενοκτονία των Ορθόδοξων Ασσυρίων.

Αυτό σημαίνει αποζημιώσεις προς την Ελλάδα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι απόγονοι προσφύγων και σημαίνει ότι τα εδάφη της Ιωνίας είναι κλεμμένα.

Αυτό σημαίνει η λέξη «Γενοκτονία» και αν αναγνωριστούν οι Αρμένιοι είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνει παρόμοιο αίτημα προς τις ΗΠΑ και τον Τ.Μπάιντεν και από την ελληνική κυβέρνηση.

Τώρα που γυρίζει, αύριο κανείς δεν ξέρει…

Αν συμβεί αυτό επί της ουσίας αναβιώνει εκ νέου η Συνθήκη των Σεβρών.

Δηλαδή τα νυν εδάφη της Τουρκίας είναι προσωρινά και βρίσκονται παρανόμως υπό τουρκική κατοχή και η μόνη επικράτεια που τους αναλογεί νομίμως θα είναι η κεντρική Μικρά Ασία ή αλλιώς η Ανατολία.

Μιλάμε για μια ευρεία περιοχή πέριξ της Άγκυρα που λίγο πολύ θα έχει τα ίδια εδάφη με το παλιό Σουλτανάτο του Ικονίου, όταν οι Τούρκοι δεν αποκαλούνταν καν Οθωμανοί αλλά Σελτζούκοι.

Θα ακολουθήσει και το κράτος των Κούρδων

Εννοείται ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανοίγει τον δρόμο και για την αναγνώριση κουρδικού κράτους.

Όπως καταλαβαίνετε οι Τούρκοι κυριολεκτικά τρέμουν από την απειλή του Μπάιντεν.

Το θέμα είναι θα το πράξει ο Μπάιντεν ή θα τελευταία στιγμή θα κάνει με κάποιο μαγικό τρόπο, πίσω; Ελπίζουμε πως όχι, αλλά αν τελικά δεν το πράξει δεν θα εκπλαγούμε κιόλας, στις ΗΠΑ υπάρχουν ακόμα αρκετά σύνδρομα έναντι της Τουρκίας.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

WAR NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου