Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

''Χαστούκι'' στην Τουρκία από την Καλαβρία: Η ''Μεγάλη Ελλάδα'' σόκαρε τον Ερντογάν

Η ιταλική πόλη Rende στην περιοχή της Καλαβρίας, ονόμασε τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν τιμώμενο πολίτη

Ίσως σε πολλούς να μην είναι γνωστό, αλλά πολλές ιταλικές πόλεις έχουν απονείμει τιμητική ιθαγένεια, στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αυτό έχει δυσαρεστήσει το τουρκικό κράτος. Ο δήμαρχος του Rende, Marcello Manna διαφωτίζει τον Τούρκο πρέσβη στη Ρώμη, για τις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

 

 Στις αρχές Απριλίου, η ιταλική πόλη Rende στην περιοχή της Καλαβρίας, ονόμασε τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν τιμώμενο πολίτη. Με αυτόν τον τρόπο, το δημοτικό συμβούλιο αποτίει φόρο τιμής στο εναλλακτικό μοντέλο της κοινωνίας που πρότεινε ο Οτσαλάν και κατήγγειλε, την περιφρόνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Ρώμη, Murat Salim Esenli, αντέδρασε αμέσως, γράφοντας στον δήμαρχο Marcello Manna επιστολή αναφέροντας ότι αυτή  η πράξη, είναι  «υποστήριξη της τρομοκρατίας».

Ο Δήμαρχος  Μάννα, μοιράστηκε την επιστολή του Τούρκου πρέσβη, στον λογαριασμό του στο Facebook και απάντησε δημόσια. Είπε ότι η απονομή τιμητικής ιθαγένειας στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δεν αφορούσε «την υποστήριξη της τρομοκρατίας και ακόμη λιγότερο τη νομιμοποίησή της». Και συνεχίζοντας είπε, ότι ο Οτσαλάν είναι ηγέτης του κουρδικού λαού, και δεν εμφανίζεται σε καμία επίσημη λίστα με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Επίσης είπε ότι, «ο Οτσαλάν πάντα επέλεγε τη συνεχή και ακόμη και μονομερή αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση. Για είκοσι δύο χρόνια, έχει πληρώσει για τον ακούραστο αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού του, με σκληρή φυλάκιση, η οποία για δεκαέξι χρόνια ( απομόνωση – βασανιστήρια ) αναγνωρίζεται, ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς και του ίδιου του τουρκικού δικαίου».

Πρέπει να αναφερθεί  ότι δεν είναι τυχαίο που η δυτική κοινότητα, του δίνει πίστωση για τη συμμετοχή της κουρδικής πολιτοφυλακής στον πόλεμο κατά του ISIS από το 2013 έως σήμερα.


Στην πραγματικότητα, έχουμε συνηθίσει να συζητάμε και να μην επιβάλλουμε τις αρχές, της ισότητας μεταξύ των φύλων και του σεβασμού των διαφορών. Φτάσαμε στην τρίτη χιλιετία, που είναι η εποχή των δικαιωμάτων, όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για όλες τις άλλες χώρες του κόσμου. Η πόλη μου Rende, θα εργάζεται πάντα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας μεταξύ των λαών », δήλωσε ο δήμαρχος Marcello Manna.

Στην Ιταλία, πολλές πόλεις και δήμοι έχουν ήδη ανακηρύξει τον Οτσαλάν τιμώμενο πολίτη, συμπεριλαμβανομένων των Palermo, Napoli, Palagonia, Reggio Emilia, Riace, Martano, Pinerolo, Castel de Giudice, Castel Bottaccio, Berceto, Cinquefrondi και Fossalto. 

Τον Μάρτιο του 2020, η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα στο διορισμό του Οτσαλάν ως επίτιμου πολίτη του Fossalto, εκφράζοντας την προσδοκία της ότι οι ιταλικές αρχές θα το θεωρούσαν ως «συνεργασία με το PKK».

Ιωάννης Χάρχαρης

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου