Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Νέες απώλειες για τους Τούρκους στη Συρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες σε επίθεση Κούρδων – Δυναμική παρουσία SDF-YPG.


Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί προέκταση του ΡΚΚ, επιτέθηκαν χθες σε Σταθμό Ελέγχου στην πόλη Σερεκάνιγιε, που επανδρώνεται από ισλαμιστές τρομοκράτες που υποστηρίζει η Τουρκία και από τμήματα του τουρκικού στρατού.


Η επίθεση έγινε με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά και από αυτήν έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί και άγνωστος αριθμός ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος.

Η επίθεση αυτή είχε πολλούς αποδέκτες, επισημαίνει το infognomon.

Πρώτος αποδέκτης ήταν η Τουρκία, η οποία μια μέρα πριν δολοφόνησε ένα ιστορικό στέλεχος του γυναικείου κινήματος του ΡΚΚ.

Δεύτερος αποδέκτης ήταν η Ρωσία, την ημέρα που ο Πούτιν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και έσφιγγε το χέρι του Ερντογάν. Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι πιέζουν τους Κούρδους στην ουσία να παραδοθούν στον Άσαντ.

Τρίτος αποδέκτης ήταν οι ΗΠΑ, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις του Ιράν αλλά και την εχθρική στάση των σιιτών εναντίον τους.

Εν κατακλείδι, ήταν μια επίθεση, με την οποία οι Κούρδοι δηλώνουν παρόντες και διεκδικούντες τα δικαιώματά τους απ’ όλους τους “παίκτες” του δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Κουρδιστάν.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου