Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ρωσικά ΜΜΕ: Η οικογένεια Ερντογάν μόνο το 2019 είχε έσοδα 1 δις δολάρια από τη Λιβύη!!!


Τώρα εξηγείται γιατί πήγε για ψώνια ο αχυράνθρωπος της Τουρκίας, Σαράζ, την Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο, τη στιγμή που κινδυνεύει η Τρίπολη και η κυβέρνησή του. Το χρήμα, το χρήμα…


Ενώ είναι σε εξέλιξη οι αντιδράσεις από την δολοφονία του Κασίμ Σουλεϊμάνι και την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, δεν παύουν να απασχολούν τις διεθνείς δυνάμεις τα τεκταινόμενα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα Ρωσίας, Dr. Kerim Has, ο οποίος μίλησε στο Ahvalnews, ο Κασίμ Σουλεϊμάνι ήταν αυτός που έπεισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν αν επέμβει στρατιωτικά στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Κερίμ Χας είπε: “Η Ρωσία άρχισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2015. Είχε προηγηθεί μυστική επίσκεψη του Σουλεϊμάνι στη Μόσχα τις 24-26 Ιουλίου 2015. Ακολούθησε άλλη μια επίσκεψη τον Αύγουστο. Υπάρχει η άποψη ότι ο Πούτιν πείσθηκε σ’ εκείνη την επίσκεψη”.

Πάντα σύμφωνα με τον Χας, ο Πούτιν στην επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα, 8 Ιανουαρίου, και στη συνάντησή του με τον Ερντογάν, θα του μεταφέρει τρία μηνύματα. 

Το πρώτο είναι να μην συμπαραταχθεί η Τουρκία με τις ΗΠΑ, σε όσα θα ακολουθήσουν την δολοφονία Κασίμ Σουλεϊμάνι.

Το δεύτερο θέμα είναι η κρίση στη Λιβύη. Είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν έκανε δήλωση ότι ήδη τα τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στη Λιβύη. 

Στη δήλωσή του διευκρινίζει ότι οι μάχιμες δυνάμεις δεν θα είναι από τον τουρκικό στρατό, αλλά από “άλλα τμήματα”.

Σύμφωνα με τον Χας, αυτή η τελευταία δήλωση του Ερντογάν, θα του δημιουργήσει πρόβλημα.
Για παράδειγμα, ο ειδικός σε θέματα Ρωσίας, Χας, ανέφερε τα δημοσιεύματα στα ρωσικά ΜΜΕ, που αφορούν την οικογένεια Ερντογάν. Συγκεκριμένα είπε:

“Με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου, μόνο το έτος 2019, ο Πρέοδρος Ερντογάν και η οικογένειά του, το έτος 2019, από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πούλησε ο γαμπρός του, Şelçuk Bayraktar στη Λιβύη και από τα πετρέλαια που πήρε από τη Λιβύη, είχε έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων”.

Τελικά το παιχνίδι, εκτός από γεωπολιτικούς λόγους, παίζεται ξεκάθαρα και για οικονομικούς, και από την Τουρκία και από τη Ρωσία και όχι μόνο.

Η Ελλάδα, οι Έλληνες το έχουμε κατανοήσει ή περί άλλα τυρβάζουμε;

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου