Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

''Απασφάλισε'' Γερμανικό ινστιτούτο: ''Ελλάδα-Κύπρος να μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες με την Τουρκία''!


Το Βερολίνο δεν είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων στην Α.Μεσόγειο και υποστηρίζει παρασκηνιακά την Τουρκία και τον Ερντογάν, όπως αποκαλύπτει ουσιαστικά γερμανικό ινστιτούτο με έδρα την Βόννη.


Η Γερμανική κυβέρνηση όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν είναι σαφώς υπέρ των ελληνικών θέσεων στην Α.Μεσόγειο και υποστηρίζει παρασκηνιακά την Τουρκία και τον Ερντογάν, όπως μας αποκαλύπτει ουσιαστικά γερμανικό ινστιτούτο με έδρα την Βόννη.   

Σύμφωνα με τον Hubert Faustmann, διευθυντή του ιδρύματος Friedrich-Ebert της Βόννης, εκτιμά ότι: «Η Τουρκία θα δεν θα κάνει πίσω στις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην περιοχή αυτή σε καμία περίπτωση”

Σύμφωνα με τον Faustmann, για την Τουρκία αυτό είναι τεράστιο εθνικό θέμα και η χώρα αυτή δεν θα βήμα πίσω από τα σχέδια της τα οποία θα εκτελέσει κανονικά.
Ο ίδιος αναφερόμενος στην συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, εκτιμά ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο και δήλωσε ότι όλα αυτά θα πρέπει να τα συνδυάσουμε με την στρατιωτική δύναμη της Γαλλίας.
Ο  Faustmann τόνισε επισταμένα όμως ότι,οποιαδήποτε έρευνα για υδρογονάνθρακες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμμετοχή της Άγκυρας.
 «Ο αγωγός East Med δεν θα κατασκευαστεί. Η Κύπρος μπορεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη μέσω του φυσικού αερίου, αφού συμφωνήσει πρώτα με την Τουρκία», είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το “κλειδί των εξελίξεων” το κρατά η Τουρκία που διαθέτει....το πιο ισχυρό  ναυτικό και αεροπορία στην Μεσόγειο.
Η εκτίμηση είναι ότι η άποψη του εν λόγω γερμανικού ινστιτούτου, κυριαρχεί και στο Βερολίνο, το οποίο μας απέκλεισε σκιωδώς από την διάσκεψη για την Λιβύη και αυτό μας λέει πολλά για την συνέχεια των εκξελίξεων. 
Η Γερμανία έχει άλλα σχέδια, λαμβάνοντας αέριο μόνο από τον ρωσικό αγωγό Nord Stream για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους, εκτιμούν πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές.
Όσο για το πια χώρα έχει το ισχυρότερο πολεμικό ναυτικό και αεροπορία στην Μεσόγειο, πρώτον θα το δούμε στην πράξη αν και εφόσον απαιτηθεί και δεύτερον, άλλα ...αναφέρουν έγκυρα αμερικανικά ινστιτούτα μιλώντας για “διαλυμένη” τουρκική αεροπορία και ναυτικό.και αυτά γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τους Γερμανούς.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου